FIFA komt met eigen gratis streamingdienst

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft haar eigen streamingdienst gelanceerd. De service heet FIFA+ en is gratis te gebruiken. Op FIFA+ zijn duizenden live en al gespeelde voetbalwedstrijden te bekijken. In het aanbod zitten bijvoorbeeld wereldbekerwedstrijden uit de jaren 50.

Verder is de streamingdienst de plek voor voetbalnieuws, informatie over toernooien en enkele originele series en documentaires. Op dit moment zijn o.a. de series Ronaldinho: The Happiest Man in the World, Croatia: Defining a Nation en het eerste seizoen van Captains via FIFA+ te bekijken.

De FIFA laat weten dat de bedoeling is tegen het einde van 2022 zo’n 40.000 live voetbalwedstrijden per jaar via de streamingdienst te bekijken zijn. Het gaat om wedstrijden van aangesloten bonden over de hele wereld, waaronder wedstrijden uit Europese competities als de Poolse Ekstraklasa, de Deense Superliga en de Slowaakse Fortuna Liga.

Ook vrouwenvoetbal krijgt een prominente plek binnen de streamingdienst. Van de 40.000 live wedstrijden via de streamingdienst zullen er 11.000 wedstrijden van vrouwenvoetbal zijn.

FIFA+ is op dit moment beschikbaar in vijf verschillende talen, namelijk Engels, Frans, Duits, Portugees en Spaans. In juni wordt dit aantal met nog eens 6 talen uitgebreid. De service is te volgen via web, mobiele apparaten en een groep aangesloten apparaten.