Streamingdienst MGM+ betreedt markt: gevolgen voor Viaplay

Geschatte leestijd: 2 minuten

Een nieuwe speler betreedt de Nederlandse streamingmarkt: MGM+. Deze streamingdienst wordt aangeboden door Amazon in verschillende Europese landen en is een aanvulling op het bestaande Prime Video-aanbod.

MGM+ is vanaf dit weekend beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Spanje als extra videokanaal op Amazon Prime Video. MGM+ kost maandelijks € 3,99. Om toegang te krijgen tot MGM+ is een basisabonnement op Prime Video vereist.

MGM+ biedt hoogwaardige content, waaronder films en series van Lionsgate en Starz. In Nederland konden Prime Video-gebruikers al genieten van Lionsgate-content via het videokanaal Lionsgate+. Bestaande abonnees van dit kanaal worden automatisch overgezet naar MGM+ en krijgen toegang tot nog meer content.

Via Prime Video zijn er naast MGM+ meerdere Kanalen te vinden. Denk aan bijvoorbeeld Hayu, Discovery Plus, Mezo en Film1. Deze kanalen zijn voor maandelijkse prijs aan het basisabonnement van Prime Video te koppelen.

Nieuwe kanaal MGM uitproberen

Start via deze link een proefperiode op de het kanaal MGM. De proefperiode van het kanaal duurt 14 dagen. Na deze periode gaat het normale abonnementsbedrag van € 3,99 per maand in.

Gevolgen voor Viaplay

De lancering van MGM+ heeft echter gevolgen voor abonnees van streamingdienst Viaplay. Vanaf 31 maart zullen films en series die onderdeel uitmaakten van Lionsgate+ niet langer beschikbaar zijn bij de streamingdienst Viaplay.

Lees hier meer over de streamingdienst Amazon Prime Video.

Hoe kan ik MGM kijken?

MGM is een zogeheten Prime Video Channel. Voor € 3,99 per maand extra boven op het een Prime Video abonnement kijk je alle content van MGM via de streamingdienst Prime Video.

Wat voor soort inhoud kan ik verwachten op de MGM streamingdienst?

De MGM streamingdienst biedt een breed scala aan films en televisieseries, waaronder klassiekers en hedendaagse titels, geproduceerd door Metro-Goldwyn-Mayer. Dit omvat verschillende genres zoals actie, drama, komedie, romantiek, sciencefiction en meer.

Wat is MGM?

MGM, oftewel Metro-Goldwyn-Mayer, is een Amerikaans mediabedrijf dat zich specialiseert in de productie en distributie van films en televisieseries. Het bedrijf is bekend om zijn iconische logo met de brullende leeuw en heeft een rijke geschiedenis in de entertainmentindustrie. In 2022 werd MGM overgenomen door Amazon.