Live WK Darts kijken op TV | PDC WK Darts 2024

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het WK Darts 2024, ook bekend als het Paddy Power World Darts Championship, is een professioneel dartsevenement dat zal plaatsvinden in Alexandra Palace, Londen. Het vertegenwoordigt de 31e editie georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC).

Wie zijn de deelnemers van het WK Darts? Wat is het speelschema en wanneer zijn welke wedstrijden? Welke streamingdiensten en zenders zendt het WK Darts 2024 uit?

Wil je de WK Darts 2024 kijken vanuit Nederland of België? We hebben alle informatie die je nodig hebt om het WK Darts te kijken.

WK darts 2024 speelschema - Live WK Darts 2024 kijken - WK Darts 2024 PDC

PDC WK Darts 2024 kijken

Wat is het WK Darts 2024?

Het Wereldkampioenschap Darts 2024 (WK Darts 2024), dat plaatsvindt in het bruisende hart van Londen, is het hoogtepunt van het dartseizoen. De beste darters van over de hele wereld strijden om de felbegeerde titel en een aanzienlijke prijzenpot van £ 2.5 miljoen. De winnaar van het WK Darts 2024 gaat met £ 500.000 naar huis. Het evenement belooft weer een waar spektakel te worden voor dartsliefhebbers.

Wanneer is het WK Darts 2024?

Het evenement vindt plaats van 15 december 2023 tot 3 januari 2024. Het PDC WK Darts is een groot sportevenement rond de feestdagen, waarbij de finale in het nieuwe jaar valt.

Speelschema WK Darts 2024

Hoewel het volledige speelschema nog moet worden vrijgegeven, zullen de wedstrijden van het WK Darts 2024 waarschijnlijk volgens een vergelijkbaar format zijn als voorgaande jaren. Dit betekent een mix van voorrondes, groepswedstrijden, gevolgd door de knockout-fase, culminerend in de spannende finale.

Het WK Darts 2024 speelschema wordt op 27 november 2023 bekendgemaakt.

Deelnemers

Het deelnemersveld voor het WK Darts 2024 zal bestaan uit een mix van gevestigde kampioenen en opkomende talenten. Spelers zullen zich kwalificeren op basis van hun wereldranglijst en prestaties in andere grote toernooien.

96 spelers zullen deelnemen, met prominente namen zoals Michael Smith, Michael van Gerwen, en Peter Wright. De top 32 spelers zijn automatisch geplaatst voor de tweede ronde van het dartstoernooi.

Waar is het WK Darts 2024 op TV te kijken?

Het WK Darts 2024 zal uitgebreid worden uitgezonden op televisie en via streamingdiensten. Fans kunnen de actie live volgen op sportzenders en via online platforms. Daarnaast zijn er vaak mogelijkheden om wedstrijden achteraf of via samenvattingen te bekijken voor wie de live-uitzendingen mist.

Nederland

Het WK Darts 2024 is live te bekijken via de streamingdienst Viaplay in Nederland. Viaplay heeft de uitzendrechten voor de dartscompetities, inclusief de World Series of Darts en PDC Darts, overgenomen van RTL en biedt alle wedstrijden met Nederlands commentaar en voor- en nabeschouwing aan. Naast darts kunnen abonnees bij Viaplay ook genieten van andere sporten zoals Formule 1 en voetbalcompetities, evenals films en series

België

In België kunnen de wedstrijden van het WK Darts 2024 live op tv gevolgd worden bij VTM 2 en via de VTM GO-app. Voor het Grand Slam of Darts 2023 waren deze de kanalen voor de uitzendingen en het is aannemelijk dat dit ook zo zal zijn voor het WK Darts 2024. De VTM GO-app biedt een gratis livestream op smartphones en tablets.

Het WK Darts 2024 in Londen belooft weer een fascinerend evenement te worden voor dartsfans wereldwijd. Met een mix van ervaren kampioenen en opkomend talent, spannende wedstrijden en uitgebreide uitzendmogelijkheden, is dit een evenement dat niet gemist mag worden door de dartsliefhebber.

Veelgestelde vragen over het WK Darts 2024

Wie doen er mee aan het WK Darts 2024?

De deelnemers zijn een combinatie van wereldranglijstleiders, titelhouders en kwalificatie-winnaars. De definitieve lijst van spelers wordt dichter bij het evenement vrijgegeven.

Kan ik het toernooi WK Darts 2024 online volgen?

Ja, naast televisie-uitzendingen zullen er mogelijkheden zijn om het WK Darts 2024 online te volgen via streamingdiensten en live-updates op sociale media.

Live sport kijken

Live sport kijken is geëvolueerd met streamingdiensten die wedstrijden on-demand aanbieden, terwijl traditionele tv-zenders innovatieve functies zoals UHD-uitzendingen blijven introduceren. Fans genieten nu van ongekende flexibiliteit en keuze, met beide platforms die strijden om exclusieve inhoud en een verbeterde kijkervaring. In Nederland en België is sport live te kijken via o.a. Viaplay, Discovery Plus, Ziggo Sport, VTM en NOS.

Lees hier meer over live sport kijken.