Winnaars Dutch Podcast Awards 2022 bekend

Gisterenavond zijn de Dutch Podcast Awards 2022 uitgereikt. De podcast Achter Gesloten Deuren, geproduceerd door het Financieele Dagblad, ging met de hoofdprijs aan de haal. Achter Gesloten Deuren is een 4-delige podcast over het verhaal van de Twentse Multimiljonair Gerard Sanderink.

De afgelopen weken zijn er ruim 175.000 stemmen uitgebracht. 65 genomineerde podcast waren verdeeld over 13 verschillende categorieën. De einduitslag werd bepaald door 80% van de publieksstemmen en 20% door een jury. Bij de categorieën Sound, Artwork en 200+ was het oordeel van de jury voor 100% bepalend. Op deze categorieën kon ook niet gestemd worden door het publiek.

Winnaars Dutch Podcast Awards 2022 per categorie

CategoriePodcast
Beste podcast van het jaarAchter gesloten deuren
Meningen & MaatschappijMarc-Marie & Aaf Vinden Iets
Media, Cultuur & EntertainmentDe mediameiden
Nieuws & PolitiekBoekestijn & De Wijk
BusinessAchter gesloten deuren
True CrimeNapleiten
LifestyleBroers
SportF1 aan tafel
Wetenschap & EducatieDinocast
BrandstoryBlootgewoon
Tech & GamesTechgirl
200+:De eeuw van de amateur
Sound DesignKwaadAardig
ArtworkGiep
Winnaars Dutch Podcast Awards 2022

De Dutch Podcast Awards zijn voor de vijfde keer uitgereikt. De verkiezing wordt georganiseerd door BNR Nieuwsradio. BNR wil met de prijs de makers en producenten van podcasts in het zonnetje zetten. Volgens Bram Mullink, adjunct-hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, leven de awards enorm in de branche.

Podcastplatformen

De winnende podcasts zijn via verschillende platformen te beluisteren. In Nederland. Er zijn een tal van gratis podcast apps te gebruiken, maar ook betaalde diensten als Spotify en Podimo. Sommige gratis podcastapps bieden voor betaling extra content aan. Podimo is nu 30 dagen gratis uit te proberen via deze link.

De beste podcast apps en platformen