Xbox en Epic Games maken Fortnite gratis beschikbaar op Xbox Cloud Gaming

Microsoft is een samenwerking aangegaan met Epic Games om de game Fornite naar Xbox Cloud Gaming te brengen. De game is gratis te spelen. Alleen een Microsoft-account is nodig. Ook een abonnement op Xbox Game Pass is niet nodig, wat normaal gesproken wel noodzakelijk is voor Xbox Cloud Gaming.

Fornite is via de cloudtechniek van Microsoft nu te spelen op een iOS-, iPad OS-, Android-apparaat of PC met een browser en internettoegang. De game ondersteunt een externe controller via Bluetooth en touchscreen besturing.

Apple blokkeert Fornite in App Store

De game van Epic Games sinds de zomer van 2020 niet meer beschikbaar op iOS. Apple verwijderde de game toen uit de App Store, omdat Epic Games een eigen betaalsysteem toevoegde. Sinds dat moment is er veel juridisch geruzie tussen Epic Games en Apple.

Het is volgens de website The Verge opvallend dat het bedrijf achter Fornite voor een samenwerking kiest met Microsoft. Uit documenten van de rechtszaak tussen Epic Games en Apple leek het bedrijf Microsoft meer als concurrent te zien dan potentieel partner.

Vergelijk gamediensten en cloud gaming