Xbox toont zeer goede kwartaalcijfers

Afgelopen woensdag maakte Microsoft haar kwartaalcijfers bekend. Tijdens deze presentatie werd ook bekend dat de divisie Xbox het beste kwartaal ooit heeft gedraaid buiten de feestdagenperiode. De inkomsten van de divisie groeide met 4% procent.

Microsoft CEO, Satya Nadella, laat weten dat Xbox haar marktaandeel in de laatste twee kwartalen heeft vergroot. In het eerste kwartaal van 2022 waren de Xbox Series X/S de best verkopende next-gen gameconsoles in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en West-Europa.

Cloud gaming & concurrentie

Tijdens de presentatie werden geen nieuwe cijfers over het aantal abonnees op Xbox Game Pass bekendgemaakt. Nadella vertelde wel dat meer dan 10 miljoen mensen via de cloud games hebben gespeeld. De cloud gaming functie van Xbox is onderdeel van Xbox Game Pass.

Het ontbreken van voldoende PlayStation 5 consoles in de winkels kan meespelen aan de groei van het marktaandeel van Xbox. Sony heeft namelijk veel problemen met hun gameconsoles voldoende in de winkels te krijgen. Sony vernieuwde onlangs de abonnementsdienst PlayStation Plus.

Vergelijk cloud gaming