Ziggo & KPN bieden langer Viaplay lineair aan

Vorige week brachten we al het nieuws dat de telecomproviders Ziggo en KPN aan het onderzoeken waren of het mogelijk was om het lineaire kanaal van Viaplay langer aan te bieden. Vandaag hebben beide telecomproviders bekendgemaakt dat het kanaal definitief langer beschikbaar is.

Het kanaal Viaplay Xtra was in eerste instantie tot 1 augustus beschikbaar en is nu t/m eind december beschikbaar. Door de verlenging is het gehele Formule 1 seizoen via het lineaire kanaal beschikbaar. Het kanaal is alleen beschikbaar voor klanten die via de telecomproviders een abonnement op Viaplay hebben genomen.

Update: ook de telecomproviders Delta en Caiway blijven Formule 1 lineair aan bieden.

viaplay-klachten-acm-consumentenbond-kassa

Klachtenportaal Viaplay

Sinds de lancering van de streamingdienst Viaplay zijn er veel klachten over de live uitzendingen rondom de Formule 1. Veel mensen hebben klachten over de verbinding en beeldkwaliteit van de streamingdienst. De Consumentenbond en de ACM hebben het bedrijf gevraagd om de klachten van de consumenten te proberen op te lossen. Verder werd ook gisteren tijdens een uitzending van Kassa aandacht besteed aan de klachten omtrent Viaplay.

Vandaag heeft de streamingdienst een klachtenportaal geopend om alle klachten van de abonnees te verzamelen. Het is mogelijk om de klachten en feedback over de streamingdienst via deze website achter te laten https://help.viaplay.com/nl/.

Roberta Alenius, woordvoerder van Viaplay, laat weten dat de streamingdienst erg blij is om actief te zijn in Nederland en benadrukt dat ze alle feedback serieus bekeken wordt:

“Wij hebben een langetermijnperspectief, zijn toegewijd aan de Nederlandse markt en werken continu aan het verbeteren van ons platform. Helaas weten we dat er klanten zijn die niet helemaal tevreden zijn en dat spijt ons zeer. Elke ontevreden klant is er één te veel, en we vragen elke Viaplay-klant die problemen heeft ondervonden om rechtstreeks contact met ons op te nemen via de helppagina zodat we dit verder kunnen onderzoeken.”
Roberta Alenius, woordvoerder van Viaplay

Nederlandse commentaar voor F1 TV Pro

Abonnees van de streamingdienst F1 TV Pro kunnen binnenkort weer Nederlands commentaar krijgen bij de races van de Formule 1. De commentatoren van Viaplay, Nelson Valkenburg, Melroy Heemskerk en Allard Kalff, zijn binnenkort ook te beluisteren via dienst van de F1 zelf.

Vroeger was via F1 TV Pro ook Nederlandse commentaar te ontvangen. Dit ging toen om het commentaar van Ziggo Sport. Nadat Viaplay de uitzendrechten in Nederland had overgenomen, stopte het Nederlandse commentaar bij F1 TV Pro. Waarom het pas vanaf nu mogelijk is om het commentaar van Viaplay ook te ontvangen bij F1 TV Pro is niet bekend.