Luisterboeken & audiobooks abonnementen

Na de introductie van ebooks lijkt er een nieuwe trend aanstaande in de wereld van boeken, namelijk luisterboeken/ audiobooks. In de markt van luisterboeken zijn er een tal van partijen die met een abonnement het mogelijk maken om (onbeperkt) luisterboeken/ audiobooks te beluisteren.

In vergelijker kijken we verder dan alleen de maandelijkse abonnementskosten. We vergelijken namelijk ook het aanbod luisterboeken en de mogelijkheid tot offline luisteren, maar ook of de app Nederlandstalig is en via welke apparaten er geluisterd kan worden.

Vergelijk luisterboeken abonnementen

In de vergelijker hebben wij alle functionaliteiten van de verschillende aanbieders van luisterboek abonnementen op een rij gezet.

FunctionaliteitStorytelKobo PlusLuisterBiebAudibleBookBeatScribd
Prijs€ 11,99 p/m€ 9,99 p/mKosten zijn gebaseerd op abonnement van bibliotheek.£7,99 p/m€ 11,99 p/m
€ 9,99 p/m
Aantal luisterboeken140.000+30.000 +3.600+Exact aantal onbekend, maar meer dan Nederlandse aanbieders50.000+Onbekend
Familie-abonnementJa, 2 gebruikers € 14,99 en 3 gebruikers € 19,99Ja, account is te delen met 5 gebruikersNeeJa, luisterboeken zijn te delen met de personen in je Amazon HouseholdJa, account is te gebruiken op 5 apparatenJa, account is door meerdere personen te gebruiken
Onbeperkt luisterenJaJaMax 10 luisterboeken tegelijk in bezit.Elke maand 1 credit, die je recht geeft op 1 luisterboek.JaJa
Offline luisterenJaJaJaJaJaJa
NederlandstaligJaJaJaNeeNeeNee
E-booksJaLigt aan abonnementskeuzeJa, LuisterBieb is onderdeel van de online bibliotheek.NeeNeeJa
Exclusieve content*JaNeeNeeJaNeeNee
Mobiele appsiOS & AndroidiOS & AndroidiOS & AndroidiOS, Android & Windows PhoneiOS & AndroidiOS & Android
ApparatenPC/ Macbook (browserversie)
Smartphone
Tablet
Sonos
Smartphone
Tablet
Kobo e-readers
Smartphone
Tablet
PC/ Macbook (browserversie)
Smartphone
Tablet
Sonos speakers
Fire TV
Alexa-apparaten
Kindle, Kindle Oasis
PC/ Macbook (browserversie)
Smartphone
Tablet
AirPlay 2
Apple CarPlay
PC/ Macbook (browserversie)
Smartphone
Tablet
Proefperiode14 dagen gratis proberen30 dagen gratis proberenNee, wel gratis luisterboeken beschikbaar30 dagen gratis proberen14 dagen gratis proberen30 dagen gratis proberen

*Onder exclusieve content verstaan wij, content dat door de diensten zelf wordt ontwikkeld exclusief voor het eigen platform.

Storytel vs. Kobo Plus vs. LuisterBieb vs. Audible

De Nederlandse markt van luisterboeken is erg groeiende. Diensten als Storytel, Kobo Plus en LuisterBieb bieden Nederlandstalige audiobooks aan. Meer interesse in Engelstalige luisterboeken? Dan zijn Audible van Amazon, Scribd en BookBeat misschien betere opties om audiobooks te luisteren.

Luisterboeken apps

Alle bovenstaande partijen bieden luisterboeken apps voor smartphones en tablets met iOS en Android. Via deze apps zijn de audiobooks zowel online als offline te beluisteren.

Luisterboeken Spotify

Zeer waarschijnlijk had je het niet verwacht, maar de grootste muziekstreamingdienst van de wereld biedt ook luisterboeken aan. Spotify heeft deze audiobooks wel een beetje verstopt. Ze zijn namelijk te vinden door op luisterboeken te zoeken en dan tussen de verschillende afspeellijsten te kijken. Verwacht overigen niet veel Nederlandse luisterboeken, maar er zijn zat Engelse uitgaves te vinden. Omdat Spotify zich niet focust op deze audiobooks, is het bedrijf niet meegenomen in de bovenstaande vergelijker.

Andere soorten streamingdiensten vergelijken

Op vergelijkstreaming.nl kan je naast luisterboeken & audiobooks ook aanbieders van video on demand en muziekstreamingdiensten vergelijken. Deze diensten zijn te vergelijken via eigen overzicht pagina. Door op de onderstaande iconen te drukken bereik je bijhorende pagina.