Amazon rondt overname van filmbedrijf MGM af

Vorig jaar mei kondigde e-commercereus Amazon de overname van filmbedrijf Metro-Goldwyn-Mayer voor 8,45 miljard dollar aan. Nu de Amerikaanse en een Europese toezichthouders de aankoop hebben goedgekeurd, kon de overname definitief gemaakt worden.

Update: Streamingdienst MGM+ betreedt markt

Door de overname krijgt de e-commercereus de volledige collectie van MGM in bezit, dat bestaat uit zo’n 4000 films en 17000 tv-afleveringen. Zeer waarschijnlijk verschijnt veel van deze content op termijn op de streamingdienst Amazon Prime Video.

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Het filmbedrijf MGM focust zich op de productie en distributie van films, series en televisieprogramma’s. MGM bezit een grote collectie films en televisieprogramma’s. Zeer bekende licenties uit deze collectie zijn Tom en Jerry, The Pink Panther, James Bond, The Handmaid’s Tale, Vikings en Stargate.

Enkele van deze licenties zijn nu via andere streamingdiensten dan Prime Video te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan de populaire serie Vikings op Netflix. Het is nog onbekend of deze series binnenkort verdwijnen op Netflix en op de streamimgdienst van Amazon verschijnen.

Lees hier meer over de streamingdienst Prime Video.