Amazon wil Indiase videodienst MX Player overnemen

Amazon is volgens de website Techcrunch in gesprek met Times Internet om de overname van MX Player te onderzoeken. MX Player is een van de grootste on-demand videostreamingsdiensten in India. De overname komt voort uit dat Amazon haar entertainmentambities wil uitbreiden in deze markt.

De besprekingen zijn nog gaande en het is onzeker of ze zullen leiden tot een deal, waarschuwden drie bronnen aan de website. De voorwaarden van de overeenkomst moeten nog worden vastgesteld en zowel Times Internet als Amazon reageerden niet op verzoeken om commentaar. Ten minste twee andere spelers, waaronder Zee-Sony, hebben ook interesse getoond in de overname van de app van Times Internet.

De overwegingen zijn opmerkelijk voor MX Player, die in 2018 werd overgenomen door het Indiase conglomeraat Times Internet voor 140 miljoen dollar. De video-app, die populair is door de ondersteuning van een breed scala aan videoformaten en betrouwbaarheid op goedkope Android-smartphones, heeft de afgelopen jaren de originele inhoud uitgebreid en wereldwijd meer dan 300 miljoen gebruikers aangetrokken.

Amazon in India

Amazon, dat de afgelopen tien jaar meer dan 7 miljard dollar heeft geïnvesteerd in India, is al lange tijd een agressieve concurrent op de Indiase videomarkt. Het e-commercebedrijf biedt in India een Prime Video-abonnement (en Prime-lidmaatschap) aan tegen verlaagde prijzen en biedt ook een gratis variant aan met advertenties.

MX Player, dat zijn premiumaanbod op vele internationale markten aanbiedt, meldt dat het meer dan 150 miljoen actieve gebruikers in India heeft. Het bedrijf haalde in 2019 voor het laatst een venture ronde op, toen het een investering van 110,8 miljoen dollar ontving in een financieringsronde geleid door Tencent. Tijdens deze ronde werd MX Player op 500 miljoen dollar gewaardeerd.

Lees hier meer over het video on demand service Amazon Prime Video.

Gerelateerde artikelen over Amazon Prime Video