Prijsstijging Amazon Prime lidmaatschap in Nederland

Geschatte leestijd: 1 minuut

Amazon verhoogt vanaf vandaag de prijs van een Amazon Prime lidmaatschap in Nederland van € 2,99 naar € 4,99 per maand. De verandering in de prijsstelling komt samen met de introductie van een nieuw jaarabonnement.

Huidige leden van Amazon Prime zullen tot 12 december 2023 de oude prijs betalen, waarna de nieuwe prijs van € 4,99 per maand van kracht wordt bij de eerstvolgende betaalperiode. Ter compensatie van de prijsstijging introduceert Amazon ook een jaarabonnement voor € 49,90, waarbij klanten 12 maanden Amazon Prime krijgen voor de prijs van 10 maanden.

Investeringen en uitbreidingen van diensten

De prijsstijging wordt door Amazon gerechtvaardigd door te wijzen op significante investeringen en uitbreidingen van hun diensten sinds de lancering van Amazon Prime in Nederland in 2020. “We blijven investeren in Amazon Prime om het lidmaatschap nog waardevoller te maken voor onze leden,” licht een woordvoerder van Amazon toe.

Diensten die onder het Prime-lidmaatschap vallen, zoals snelle en gratis bezorging, zijn uitgebreid. Prime-leden hebben nu toegang tot gratis bezorging van miljoenen producten op dezelfde dag, geplande bezorging en zelfs bezorging op zondag. Uiteraard blijft de streamingdienst Prime Video ook onderdeel van dit Prime-lidmaatschap.

Lees hier meer over de streamingdienst Prime Video.

Gerelateerde artikelen over Prime Video