Amazon Prime Video introduceert advertenties in 2024

Geschatte leestijd: 1 minuut

Amazon Prime Video heeft aangekondigd vanaf volgend jaar advertenties te gaan tonen. Voor leden van de streamingdienst die een advertentievrije ervaring wensen, biedt het bedrijf vanaf dan een extra optie aan voor $ 3 per maand.

De uitrol van deze advertenties zal beginnen in de VS, het VK, Duitsland en Canada in de eerste maanden van 2024. Later dat jaar zullen de landen Frankrijk, Italië, Spanje en Mexico volgen. Het is tot heden onbekend of het abonnementsmodel met advertenties ook naar Nederland komt.

Minder advertenties Prime Video

Amazon heeft beloofd minder advertenties te tonen dan lineaire tv-programma’s, waarbij de standaard ongeveer vier minuten per uur is. In een blogpost laat het bedrijf het volgende weten:

“Om te blijven investeren in boeiende inhoud en die investering over een lange periode te blijven verhogen, zullen vanaf begin 2024 de programma’s en films van Prime Video beperkte advertenties bevatten. We streven naar aanzienlijk minder advertenties dan lineaire tv en andere streaming tv-aanbieders.“
Amazon

Concurrentie ook abonnement met advertenties

In Nederland biedt o.a, Videoland op dit moment een goedkoper abonnement aan met advertenties. De streamingdiensten Disney Plus en Netflix bieden o.a. in Amerika een abonnement met advertenties aan. Het is nog onbekend of dit abonnementsmodel ook naar Nederland komt.

Lees hier meer over het aanbod en kosten van Amazon Prime Video.

Gerelateerde artikelen over Prime Video

Bron