Disney+ groeit met 7,9 miljoen abonnees

Het mediabedrijf Walt Disney Company heeft haar kwartaalcijfers bekendgemaakt. Uit deze cijfers blijkt dat Disney een nettowinst boekte in het tweede fiscale kwartaal, dat eindigde op 2 april 2022, van 470 miljoen dollar. Ondanks het flinke bedrag is dit bijna de helft minder dan dezelfde periode een jaar later.

Verder blijkt uit de cijfers dat de streamingdienst Disney Plus met 7,9 miljoen abonnees is gegroeid. Door deze groei komt het totaal aantal abonnees voor Disney+ op 137,9 miljoen abonnees.

Analisten verwachtten een lagere groei

Deze groei is meer dan analisten voorspelden (5,2 miljoen nieuwe abonnees) en volgt op een moeilijk kwartaal voor zijn streaming rivaal Netflix, die onlangs een verlies van 200.000 abonnees rapporteerde en een daling van 2 miljoen voor het tweede kwartaal voorspelde.

Alle streamingdiensten van Walt Disney (Disney+, Hulu, ESPN+) samen behaalden een totaal abonnees van 205 miljoen, een nettostijging van 9,2 miljoen per kwartaal. Dit kwartaal bereikte Hulu 45,6 miljoen abonnees (een stijging van 10% op jaarbasis), en ESPN+ groeide met 1 miljoen abonnees tot een totaal van 22,3 miljoen (een stijging van 62% op jaarbasis).

Vergelijk video on demand aanbieders