Nederlandse uitgevers komen met platform voor audioboeken, e-books en podcasts

Vanaf juni is Nederland een platform voor audioboeken, e-books en podcasts rijker. In juni wordt namelijk het platform Fluister gelanceerd.

Fluister is een initiatief van boekenuitgevers Singel, WPG en VBK. Ook boekhandels Libris en Blz. en krantenuitgever DPG Media werken mee aan het platform. Deze bedrijven worden gesteund door investeerder Veronica Ventures.

Het platform is naast de initiatief nemende uitgevers, ook in gesprek met alle andere uitgevers in Nederland om het aanbod van Fluister zo compleet mogelijk te maken.

Ook Engelse boeken moeten via de streamingdienst beschikbaar zijn. Het platform krijgt ook exclusieve podcasts. Fluister telt bij de lancering zo’n 10.000 luisterboeken en ruim 70.000 e-books.

Via het platform kunnen abonnees van de streamingdienst hun favoriete schrijvers en recensenten volgen om zo tips te krijgen voor hun volgende boek of podcast.

Het platform heeft enkele ‘ambassadeurs’ aan zich verbonden. Enkele van deze ambassadeurs zijn Nelleke Noordervliet, Jessica Durlacher, Arnon Grunberg, Arthur Japin, Ronald Giphart en Sylvia Witteman.

Duurder dan concurrenten

Een abonnement op het platform Fluister gaat € 12,99 per maand kosten. Het onlangs gelanceerde Podium kost € 4,99 per maand. Bij Podimo ligt de volledige focus op audio, waardoor e-books ontbreken.

Misschien wel de grootste concurrent Storytel is af te sluiten voor hetzelfde maandelijkse bedrag als het Nederlandse platform. Vergelijk Fluister via onze handige vergelijk

Vergelijk aanbieders luisterboeken