Disney Plus Star; de nieuwe uitbreiding van Disney+

Vanaf 23 februari krijgt Disney Plus een uitbreiding. Op deze datum verschijnt de uitbreiding Star op de streamingdienst. Disney Plus Star brengt films, series en shows voor volwassen naar de bibliotheek. 

Waar we eerder al een volledig artikel schreven over Disney Plus, gaan we in dit artikel volledig in op de uitbreiding Star. Wat is Disney+ Star? Welke content brengt de uitbreiding? Wat doet deze uitbreiding met de prijs van Disney’s streamingdienst?

Deze en meer vragen over Disney Star worden beantwoord in dit artikel.

Disney Plus Star

Toen Disney Plus in 2019 werd gelanceerd maakte het bedrijf ook bekend dat films, series en shows geschikt moesten zijn voor alle leeftijden. Disney’s streamingdienst werd echt als dienst voor de familie in de markt gezet.

Nu met de komst van Star stapt het mediabedrijf af van deze visie. Star gaat namelijk content aan de streamingdienst toevoegen dat niet geschikt is voor kinderen. 

Wel houdt Disney rekening met de vele families die een abonnement hebben. De content van Star is namelijk te vergrendelen met een pincode, waardoor de series, films en shows niet te bereiken zijn voor de jongste in de familie. 

1000 titels voor Disney+ Star

In de afgelopen jaren heeft het mediabedrijf Disney tal van productiebedrijven overgenomen. In 2019 werd bijvoorbeeld de overname van 21st Century Fox afgerond. Door deze overname kreeg Disney de rechten van o.a. X-men, Deadpool, The Simpsons en Family Guy.

Disney Plus Star brengt naast videocontent van 21st Century Fox, ook content van o.a. ABC, Freeform, FX en Searchlight naar de streamingdienst. Deze productiebedrijven gaan ook exclusieve films, series en shows maken voor de streamingdienst. 

Disney zegt in totaal 1000 titels aan het onderdeel Star te willen toevoegen. De eerste veertien titels zijn al bekend gemaakt. Wij hebben deze titels hieronder neergezet:

 • Die Hard
 • Die Hard 4
 • Big Sky
 • Love, Victor
 • 24
 • Family Guy
 • Desperate Housewives
 • Lost
 • The Gifted
 • How I Met Your Mother
 • Prison Break
 • The X-Files
 • Atlanta
 • Black-ish
Aanbod van Disney Plus Star is te vinden in een aparte sectie.
Het aanbod van Disney+ Star is te vinden in een aparte sectie.

Exclusieve aanbod Disney Star

Ook zullen er vanaf de lancering enkele Star Originals beschikbaar zijn. Deze exclusieve series The Big Sky, Love, Victor, Solar Opposites en Helstrom zullen vanaf 23 februari beschikbaar zijn op Disney Star.

Naast deze vier series heeft Disney nog vele andere Star Orignals in ontwikkeling. Enkele voorbeelden zijn The Kardshians, American Horror Stories, The Old Man en Reservation Dogs. Met de toevoeging van Disney Star lijkt er veel content aan de streamingdienst van Disney worden toegevoegd.

Star brengt prijsverhoging Disney Plus

Star wordt op 23 februari toegevoegd aan Disney’s streamingdienst en brengt ook een prijsverhoging met zich mee. De maandelijkse kosten worden namelijk verhoogd van 6,99 euro naar 8,99 euro. 

Voor huidige abonnees verandert er de komende 6 maanden qua maandelijkse kosten niets. Huidige abonnees gaan de prijsverhoging pas vanaf 23 augustus 2021 merken. 

Disney+ Star nieuws

Feyenoord-documentaire naar Disney Plus Star (16 februari 2021)

Disney heeft officieel bekendgemaakt dat er een documentaire over Feyenoord verschijnt op de streamingdienst. De serie wordt toegevoegd aan het onderdeel Disney Star.

De productie van de serie loopt als sinds het begin van het seizoen. Uiteindelijk bestaat de documentaire serie uit 8 afleveringen. In deze afleveringen wil de club alles achter de deuren van Feyenoord aan de supporters gaan laten zien.

Star Originals krijgen wekelijks nieuwe afleveringen (11 februari 2021)

Vanaf 23 februari zijn de Star Originals The Big Sky, Love, Victor, Solar Opposites en Helstrom beschikbaar op Disney Plus. Vanaf dag één zullen van deze series twee afleveringen beschikbaar zijn op de streamingdienst.

Vervolgens verschijnt van deze series elke week een nieuwe aflevering. Deze vier series verschenen eerder ook al op Hulu. Hulu is ook een video on demand-platform van Disney, maar is tot heden niet beschikbaar in Nederland.

Vergelijk video on demand-aanbieders

Vergelijkstreaming is de plek om de verschillende video on demand-aanbieders op de markt te vergelijken. Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen Disney Plus, Amazon Prime Video en Apple TV+?

Vergelijk video on demand-aanbieders

Veelgestelde vragen

Wat is Disney Plus Star?

Star is een grote uitbreiding van series, films en shows voor het huidige aanbod van de streamingdienst van Disney.

Brengt Disney+ Star extra kosten met zich mee?

Voor niets gaat de zon op natuurlijk. De toevoeging van de Star zorgt ervoor dat de maandelijkse kosten met 2 euro omhoog gaan. Huidige abonnees behouden nog wel 6 maanden langer de huidige prijs.

Wanneer komt Star naar Disney Plus?

Op 23 februari 2021 komt Disney Plus Star naar Nederland en België.