Quibi streamingdienst; app met korte films uit Hollywood

Sinds begin april is de videodienst Quibi beschikbaar op de Nederlandse markt. Quibi is alleen net even anders als de bekende diensten als Netflix, Disney+ en Prime Video. De nieuwe streamingdienst biedt namelijk korte films aan speciaal gemaakt voor de mobiel.

Dit klinkt als een creatief en eigenzinnig concept. Maar werkt dit ook? Is de content interessant genoeg? Wat zijn de kosten van Quibi?

Quibi maakte op 22 oktober bekend de stekker uit de streamingdienst te trekken. Lees hier meer.

Deze en meer vragen beantwoorden wij uitgebreid in dit artikel.

Quibi streaming app

Wat is het?

“Quick bites. Big stories. “ zo luidt de slogan van Quibi. De video on demand service wil hoge kwaliteit films bieden speciaal ontwikkeld voor de mobiele telefoon. Daarnaast beloven ze dagelijks nieuwe afleveringen.

De videodienst was al zo’n twee jaar in ontwikkeling en ontving van investeerders tot nu toe al zo’n 1,75 miljard dollar. In het management van Quibi zitten de bekende namen Jeffrey Katzenberger (medeoprichter van DreamWorks Animation) en CEO Meg Whitman (oud directeur van eBay en Hewlett Packard Enterprise).

Quibi is ontwikkeld met de focus op een mobiele telefoon die draait op iOS en Android. Het was daarom lang niet mogelijk om de content van Quibi op je computer of tv te bekijken.

De videodienst maakt handig gebruik van de smartphone met een zogeheten turnstyle functie. Met deze functie zijn de video’s zowel horizontaal als verticaal te bekijken.

Toch Quibi op je TV?

Ondanks dat Quibi is eerste instantie is ontwikkeld voor de smartphones biedt het ook de mogelijkheid om content via je TV te kijken. In eerste instantie kon dat via Apple Airplay en Google Chromecast.

Sinds oktober 2020 is de app van Quibi ook beschikbaar op Apple TV, Android TV en Fire TV. 

Aanbod Quibi

Door de flinke investeringen die Quibi ontvangen heeft, is er duidelijk ook veel geïnvesteerd in de producties voor de streamingdienst. De videodienst biedt tientallen series waarin bekende sterren schitteren en heeft bekende regisseurs als Lena Waithe, Steven Spielberg en Guillermo del Toro aan zich weten te binden.

Zo heeft Steven Spielberg een horrorserie ontwikkeld die alleen in de nacht te bekijken is. Daarnaast zit Acteur Idris Elba samen met stuntcoureur Ken Block in een serie waarin ze met auto’s de strijd met elkaar aangaan.

Verder zitten de acteurs Kendall Jenner, Reese Witherspoon, Drake, Chance the Rapper, Jennifer Lopez, Kevin Hart, Tyra Banks, Steven Soderbergh, Chrissy Teigen, John Travolta en Zac Efron in vele verschillende series. De website van Quibi geeft een goed overzicht over alle video’s.

Of er tussen al deze content echt video’s zitten die je niet mag missen, moeten we nog gaan zien. Quibi belooft het aanbod dagelijks uit te breiden met nieuwe content. Een belangrijke aanvulling op het aanbod van Quibi is dat voorlopig Nederlandse ondertiteling ontbreekt. Of dit snel gaat veranderen, is niet bekend.

quibi aanbod - quibi shows - quibi app - quibi streaming

Quibi kosten

Waar veel streamingdiensten maximaal een proefperiode van een maand hanteren, biedt Quibi een proefperiode van 90 dagen om de dienst uit te proberen. Na deze proefperiode kan je voor $ 4,99 per maand de dienst blijven gebruiken.

Dit abonnement van $ 4,99 bevat nog wel reclame. Wil je van deze reclame af, dan is er een abonnement van $ 7,99 per maand beschikbaar.

Nieuws Quibi

Roku neemt content van Quibi over (12 januari 2021)

Eind oktober trokken de oprichters van Quibi de stekker uit het video on demand platform voor de smartphone. Vandaag werd bekend dat Roku voor zo’n 100 miljoen dollar alle content van de gestopte dienst.

Roku is een fabrikant van mediaspelers en biedt een platform voor slimme televisies. De content van Quibi wordt toegevoegd aan zogeheten Roku Channel.

Oprichters trekken stekker uit Quibi (22 oktober 2020)

Eergisteren bracht Quibi nog naar buiten dat ze een app hadden gelanceerd voor Apple TV, Android TV en Fire TV. Vandaag maken de oprichters van de streamingdienst bekend de stekker uit Quibi te trekken.

In een verklaring laat oprichter Jeffrey Katzenberg weten dat de wereld drastisch is veranderd sinds de lancering van Quibi. Door deze verandering is het businessmodel niet langer levensvatbaar.

Quibi richte zich op korte videos (ook wel quick bites genoemd), die geconsumeerd konden worden in korte verloren momenten bijvoorbeeld tijdens drukke werkdagen of onderweg.

De streaminggdienst gaat nog niet direct op zwart, maar zal in de komende maanden verdwijnen. Abonnees zullen binnenkort dit te horen krijgen.

Quibi beschikbaar via Apple TV, Android TV & Fire TV (20 oktober 2020)

Quibi heeft vandaag bekendgemaakt dat haar video on demand service vanaf vandaag ook te gebruiken is via Apple TV, Android TV en Fire TV. Of er plannen zijn om de app op nog meer platformen aan te bieden is onduidelijk.

Quibi deelt e-mailadressen met adverteerders (1 mei 2020)

Onderzoeker Zach Edwards heeft onthuld dat Quibi de e-mailadressen van gebruikers heeft gelekt naar meerdere externe adverteerders, waaronder Google, Snapchat, Facebook en Twitter.

Het lek is inmiddels gedicht, maar toch werd er niet direct actie ondernomen toen de onderzoeker dit meldde bij de nieuwe streamingdienst.