Stekker getrokken uit populaire streamingsdienst GCN+

Geschatte leestijd: 2 minuten

Wielerfans worden geconfronteerd met een onverwachte verandering nu Warner Bros. Discovery aankondigt dat het de populaire streamingservice GCN+ op 19 december zal sluiten. Deze streamingdienst van het Global Cycling Network wordt gesloten als gevolg van een beslissing die deel uitmaakt van een nieuwe globale strategie.

Hoewel de GCN+ en GCN app goed presteerden en niet vanwege slechte resultaten worden stopgezet, benadrukt GCN dat het medialandschap aan verandering onderhevig is. Warner Bros. Discovery streeft ernaar om alle content te centraliseren, waarbij wielerliefhebbers nu terechtkunnen bij Eurosport en Discovery+, die beiden onder hetzelfde moederbedrijf vallen.

GCN+ heeft op woensdag zijn Europese klanten op de hoogte gebracht van de naderende sluiting en informeert dat zij de mogelijkheid krijgen om over te stappen op een abonnement bij Discovery+, Eurosport of Eurosport Extra. Hier blijven de live-uitzendingen van wielerevenementen beschikbaar. Voor internationale kijkers buiten Europa is het nog onduidelijk wat de alternatieven zullen zijn.

Ondanks het verdwijnen van de streamingservice, blijven de website en het YouTube-kanaal van GCN, met meer dan drie miljoen abonnees, actief en toegankelijk voor wielercontent zoals documentaires en wekelijkse talkshows. Fans kunnen dus blijven genieten van de rijke wielerinhoud, hoewel de manier waarop ze toegang krijgen tot live-koersen zal veranderen.

Lees hier meer over de streamingdienst Discovery Plus.

Gerelateerde artikelen

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp