46% stapt waarschijnlijk over op goedkoper abonnement met advertenties

Onlangs heeft het data en onderzoeksbedrijf Momentive onderzoek gedaan voorkeuren van consumenten omtrent streamingdiensten. Het onderzoek is uitgevoerd in verschillende landen en zo’n 1000 Nederlandse consumenten deden mee aan het marktonderzoek.

We hebben enkele interessante feiten van het onderzoek op een rij gezet.

Goedkoper abonnement met advertenties

Uit dit onderzoek komen enkele interessante resultaten naar voren. Veel video on demand-diensten kijken naar de mogelijkheden van het toevoegen van een goedkoper abonnement met advertenties, zoals bijvoorbeeld Disney Plus en Netflix. Videoland beschikt bijvoorbeeld al over een goedkoper abonnement met advertenties.

Van de Nederlandse respondenten geeft 46% aan open te staan om te switchen naar een goedkoper abonnement met advertenties. Dit percentage is ongeveer gelijk aan de resultaten in de landen Amerika, Engeland en Ierland.

Delen van accounts op streamingdiensten

Ook naar de trend van delen van accounts heeft Momentive onderzoek gedaan. Van alle Nederlandse respondenten zegt 14% zijn of haar account te delen. 42% beschikt al over een familie- of groepsabonnement en 44% heeft een individueel account, die ze zeggen niet te delen met anderen.

Bron: Momentive study: telecom and streaming preferences

Indien het niet meer mogelijk is om een account te delen, geeft 25% van de Nederlanders aan open te staan om een individueel account te nemen op een streamingdienst. 46% van de Nederlandse respondenten zegt om deze reden waarschijnlijk het abonnement te beëindigen en/of een abonnement op een andere dienst te nemen. De rest van de ondervraagden zegt aan te sluiten bij een familie- of groepsabonnement of zelf zo’n abonnement te afsluiten.

Vergelijk video on demand services

De markt met aanbieders van video on demand-diensten blijft groeien in Nederland. Ondanks dat de diensten veel overeenkomsten hebben, zijn er ook verschillen. Deze verschillen hebben wij in kaart gebracht in onze vergelijker.

Vergelijk video on demand-aanbieders

Gerelateerde artikelen

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp