Plex: Gratis streamen van films en series

Veel mensen zijn op zoek naar dienst waarmee gratis films en series kunnen streamen. Mediacenter Plex maakt dit vanaf nu mogelijk.

Omdat Plex dus gratis wordt aangeboden, willen wij natuurlijk graag weten wat de gratis video on demand aanbieder in petto heeft.

In dit artikel zetten we alle kenmerken van de streamingdienst Plex op een rij.

Wat is Plex?

Plex is een client-server mediacenter en kwam in 2008 al op de markt onder naam Fork. De streamingdienst gebruikt een techniek waarbij gebruikers een eigen server maken voor films en series. Deze server kunnen de gebruikers dan uiteindelijk delen met vrienden en familie.

Plex films en series

Of een video on demand aanbieder een succes wordt, komt bijna in alle gevallen door het aanbod films en series. Daarom is het interessant om te kijken wat deze gratis video on demand aanbieder voor aanbod films en series biedt.

plex - gratis streamen - gratis films en series streamen - plex films - plex app
De Plex mediacenter is voor het gehele gezin

Plex laat weten dat ze deals hebben gesloten met filmstudio’s als Lionsgate, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) en Warner Bros. Door deze deals zegt de dienst een catalogus te hebben met duizenden films. Deze duizenden films bestaan onder meer uit klassiekers, horrorfilms, documentaires en kerstfilms. Het gaat vooral om producties van een paar jaar oud. Denk hierbij aan films als American Ultra, Frequency, Lord of War, Rain Man, Raging Bull, The Terminator, Thelma & Louise en Apocalypse Now. Het bedrijf belooft het aanbod de komende tijd steeds meer uit te breiden.

Het Amerikaanse bedrijf zegt dat het aanbod naast films en series ook uit nieuwsuitzendingen, online shows en podcasts bestaat.

Gratis streamen van films en series?

Het maken van deze deals kost Plex natuurlijk veel geld en dit moet natuurlijk terugverdiend worden. Het verdienmodel bestaat uit advertenties. Tijdens het bekijken de content zullen dus advertenties worden getoond. De video on demand aanbieder belooft dat het aantal advertenties aanzienlijk minder is dan we gewend zijn bij het kijken van televisie.

Video on demand kanalen naar Plex

Naast het gratis streamen van films en series wil Plex ook video on demand kanalen toevoegen aan hun mediacenter. Volgens geruchten komen partijen als HBO Max en Showtime hiervoor in de aanmerking. Hiermee lijken ze in de voetsporen van Apple TV Channels en Amazon Prime Video-kanalen te treden. Ook zijn ze aan het kijken om de mogelijkheid te bieden om films te kopen en te huren via het platform. Verder zal het mogelijk moeten worden om al deze diensten via Plex te betalen, waardoor je één rekening en één plek krijgt voor al je streamingdiensten.

plex - gratis streamen - plex video on demand - mediacenter plex - plex media
Gratis streamen via de Plex app

Plex moet een toegankelijke hub worden voor het consumeren van verschillende soorten media. Voor het streamen van muziek werkt Plex bijvoorbeeld al samen met de streamingdienst Tidal. Of deze functionaliteiten ook naar Nederland komen, is nog even afwachten. De functionaliteiten zitten nog in de oriëntatiefase en vaak lanceren bedrijven zulke functies eerst in de Verenigde Staten voordat ze naar de rest van de wereld komen.