Spotify krijgt nieuwe look

Tijdens Stream On, heeft Spotify zijn grootste evolutie tot nu toe onthuld: een nieuwe, dynamische mobiele interface die diepere ontdekking en meer betekenisvolle verbindingen tussen artiesten en fans mogelijk maakt.

Deze nieuwe interface geeft luisteraars een actievere rol bij het ontdekken van audio en makers meer ruimte om hun werk te delen. De nieuwe functies zijn ontwikkeld om de volgende generatie luisteraars betere manieren te bieden om audio te samplen voordat ze er helemaal induiken. Hierdoor kunnen gebruikers gemakkelijker nieuwe audio ontdekken en hun volgende favoriete artiest, podcast of boek leren kennen.

De geavanceerde aanbevelingen en een spotlight op visuele canvassen zorgen voor een meer interactief ontwerp en maken het ontdekken van nieuwe audio gemakkelijker dan ooit. Samen brengen deze updates makers en fans dichter bij elkaar dan ooit tevoren en helpen ze beiden een duurzame band op te bouwen.

Smart Shuffle met Spotify

In 2021 heeft het bedrijf een nieuwe functie genaamd “Enhance” uitgebracht. Deze functie bood aanbevelingen voor nummers die mogelijk kunnen worden toegevoegd aan een afspeellijst die je al had gemaakt.

Nu hebben Spotify’s Premium-abonnees de mogelijkheid om deze aanbevelingen automatisch te laten toevoegen aan hun afspeellijst zonder dat ze deze handmatig hoeven te bekijken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe “Smart Shuffle” optie, waarbij Spotify’s suggesties aan de wachtrij worden toegevoegd terwijl de afspeellijst wordt gestreamd.

Icon Smart Shuffle van Spotify
Icon Smart Shuffle van Spotify

Het glitterpictogram geeft aan welke nummers worden aanbevolen. Als je een nummer leuk vindt, kun je op de plusknop tikken om het aan de afspeellijst toe te voegen. Als je het niet leuk vindt, kun je op de min-knop tikken om het te verwijderen.

Lees meer over de muziekdienst Spotify.

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp