Spotify werkt aan de lancering van een ‘Superpremium’ dienst

Geschatte leestijd: 2 minuten

Spotify lijkt volgens geruchten zich klaar te stomen voor de lancering “Superpremium” dienst. De “Superpremium” dienst biedt o.a. lossless audio aan en moet zo’n $ 19,99 per maand gaan kosten.

Uit referenties, ontdekt in de code van de Spotify-app door Chris Messina, blijkt dat de Superpremium-dienst over een opvallend logo beschikt. Daarnaast biedt een uitgebreidere lijst van functies, waaronder de eerder verwachte 24-bit lossless audio.

Spotify Superpremium met AI

Het lijkt erop dat de bredere set aan functies ook de onlangs ontdekte AI-tools voor het genereren van afspeellijsten, geavanceerde mengtools, extra uren voor het luisteren naar audioboeken en een gepersonaliseerd aanbod genaamd “Your Sound Capsule” zal omvatten.

Eerder deze week ontdekte Messina dat Spotify werkte aan AI-afspeellijsten, waarmee gebruikers unieke afspeellijsten kunnen creëren met behulp van prompts. Spotify weigerde de ontwikkeling op dat moment te bevestigen, en merkte op dat het niet zou reageren op mogelijke nieuwe functies. Echter, de verwijzingen naar het Superpremium-merk zijn vóór vandaag al in de code gevonden.

Een paar weken geleden merkte Reddit-gebruiker Hypixely op dat het nieuwe, duurdere abonnement $ 19,99 per maand zou kosten, en dat het AI-afspeellijsten en lossless audio zou omvatten. CEO Daniel Ek sprak in het Q2-inkomstenrapport van Spotify en gaf aan dat “Hi-Fi” waarde heeft, maar waarschijnlijk meer waarde voor de doorgewinterde streamers. Hij opperde dat HiFi in de toekomst wellicht gebruikt kan worden om prijzen te verhogen.

Lees hier meer over de muziekstreamingdienst Spotify.

Gerelateerde artikelen over de streamingdienst Spotify