Amerikaanse Spotify-abonnees krijgen nu ook toegang tot luisterboeken-collectie

Geschatte leestijd: 2 minuten

Spotify heeft bekendgemaakt dat het Premium abonnees in de Verenigde Staten nu de mogelijkheid biedt om per maand 15 uur naar audioboeken te luisteren. Dit is de volgende stap in het aanbieden van luisterboeken, nadat deze functie vorige maand in het Verenigd Koninkrijk en Australië werd gelanceerd. De dienst biedt toegang tot een catalogus van 200.000 titels, een toename van de 150.000 die beschikbaar waren bij de eerste lancering in het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Spotify startte met het aanbieden van audioboeken op het platform in september 2022, na de overname van Findaway, een distributeur van digitale audioboeken, in 2021. Het aanbod begon met ongeveer 300.000 titels in de VS en breidde daarna uit naar andere Engelssprekende gebieden, waaronder Canada.

De streamingdienst wijst op de groeimogelijkheden binnen de audioboekmarkt, die momenteel een aandeel van 6% tot 7% van de totale boekenmarkt heeft en met 20% per jaar groeit. Audioboeken zijn vooral populair onder Gen Z en Millennials, met een luisterpercentage van 72% onder de 18 tot 34-jarigen.

Voorheen was het aanschaffen van audioboeken op Spotify niet eenvoudig, omdat gebruikers deze eerst via de website van Spotify moesten kopen voordat ze via de app konden luisteren, om zo commissies aan app stores te vermijden. Met de nieuwe regeling, waarbij een vast aantal luisteruren is inbegrepen bij het Premium abonnement, is het proces vereenvoudigd.

Gebruikers kunnen de audioboeken vinden via de Home feed van de Spotify-app of door te zoeken op titel, en er is een door redacteuren samengestelde selectie van populaire titels. De catalogus bevat nieuwe uitgaven en werken van bekende auteurs en muzikanten, en beslaat verschillende genres, waaronder klassiekers.

Met deze toevoeging wil Spotify het Premium abonnement verrijken, dat al een muziekcatalogus van meer dan 100 tracks en meer dan 5 miljoen podcasts biedt. Het aantal betalende abonnees van Spotify is in het laatste kwartaal met 16% gestegen tot 226 miljoen en het aantal actieve gebruikers per maand met 26% tot 574 miljoen. De omzet steeg met 11% op jaarbasis tot € 3,4 miljard ($ 3,63 miljard USD), mede dankzij recente prijsverhogingen.

Lees hier meer over de streamingdienst Spotify.

Gerelateerde artikelen over Spotify

Spotify test nieuw betaalsysteem met Google in Nederland en België

Reacties uitgeschakeld voor Spotify test nieuw betaalsysteem met Google in Nederland en België

Spotify werkt aan de lancering van een ‘Superpremium’ dienst

Reacties uitgeschakeld voor Spotify werkt aan de lancering van een ‘Superpremium’ dienst

Premium leden van Spotify krijgen toegang tot luisterboeken

Reacties uitgeschakeld voor Premium leden van Spotify krijgen toegang tot luisterboeken

Spotify introduceert transcripties voor podcasts

Reacties uitgeschakeld voor Spotify introduceert transcripties voor podcasts