Spotify’s Findaway Voices schrapt distributiekosten voor luisterboeken op hun streamingplatform

Geschatte leestijd: 2 minuten

Spotify en Findaway hebben vandaag aangekondigd dat Findaway Voices, een distributeur van audioboeken voor onafhankelijke auteurs, zijn distributiekosten van 20% voor audioboeken op Spotify afschaft. Findaway Voices is onderdeel van Spotify sinds november 2021.

Meer inkomsten voor auteurs met luisterboeken via Spotify

Volgens Findaway biedt Spotify nu de hoogste royalty’s die auteurs kunnen verdienen met hun luisterboeken via Findaway Voices. De stap is gericht op het aantrekken van onafhankelijke auteurs naar het platform met de belofte van hogere inkomsten.

“Vanaf mei rekenen we geen 20% distributiekosten meer bij Findaway Voices voor audioboekroyalty’s op Spotify,” kondigde het bedrijf aan in een blogpost. “Bij verkoop van je audioboek op Spotify ontvang je nu alle 50% van de door jou vastgestelde prijs. Auteurs kunnen een nieuw publiek vinden op Spotify, dat onlangs aankondigde dat het nu 515 miljoen actieve luisteraars per maand heeft.”

Met deze verandering maakt Spotify zijn platform aantrekkelijker voor auteurs. Het bedrijf zegt dat het pas aan het begin staat van zijn inspanningen om onafhankelijke auteurs te ondersteunen. Het heeft plannen om auteurs te helpen hun bereik te vergroten, de inkomsten te maximaliseren en een sterke audioboekbusiness op te bouwen.

Spotify zet in op uitbreiding luisterboekenservice

Spotify heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de uitbreiding van zijn aanbod buiten muziek. Het heeft honderden miljoenen geïnvesteerd in zijn podcastbusiness en is ook bezig om de luisterboekenindustrie te betreden. In september lanceerde Spotify ondersteuning voor audioboeken in de VS, waarbij 300.000 titels werden aangeboden.

Vorig jaar november breidde Spotify zijn luisterboekenservice uit naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland. In maart kwam Canada erbij. Toen zei Spotify dat zijn catalogus was gegroeid tot 350.000 titels. Het bedrijf merkte op dat er “positieve betrokkenheid” was, zonder specifieke cijfers te delen.

Lees hier over de kosten, apps, integraties van muziekstreamingdienst Spotify.

Gerelateerde artikelen over Spotify

Viaplay Group en Talpa Network sluiten lineair TV-partnerschap

Reacties uitgeschakeld voor Viaplay Group en Talpa Network sluiten lineair TV-partnerschap

Warner Bros. Discovery lanceert het nieuwe HBO Max in juni

Reacties uitgeschakeld voor Warner Bros. Discovery lanceert het nieuwe HBO Max in juni

Tour de France 2024 kijken: Waar en Hoe in Nederland & België

Reacties uitgeschakeld voor Tour de France 2024 kijken: Waar en Hoe in Nederland & België

SkyShowtime gaat strijd aan met adblockers

Reacties uitgeschakeld voor SkyShowtime gaat strijd aan met adblockers

Bekijk hier de beste luisterboeken abonnementen.

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp