Viaplay komt mogelijk met prijsverhoging en wil sportzender overnemen

Viaplay is sinds dit jaar actief in Nederland, maar de streamingdienst denkt mogelijk al aan een prijsverhoging. Het bedrijf lijkt daarnaast geïnteresseerd in het overnemen van de Britse lineaire sportzender Premier Sport.

Verhogen abonnementskosten

De website Streamwijzer ontdekte dat nieuwe abonnees via Apple-producten de prijs € 13,99 per maand als korting wordt gepresenteerd. Deze prijs is namelijk voor de zes maanden, waarna de maandelijkse kosten omhoog gaan naar € 15,99.

De Zweedse streamingdienst heeft zelf nog niks gecommuniceerd over deze prijsverhoging. In Nederland loopt er tot en met 1 augustus nog een introductiecampagne, waarbij het abonnement tot 1 augustus 2022 € 9,99 per maand kost. Oftewel die actie loopt alleen deze maand.

Britse sportzender in het vizier

Viaplay wil de streamingmarkt in het Verenigd Koninkrijk betreden. Om direct een flinke stap te zetten denkt de streamingdienst aan een overname van de lineaire sportzender Premier Sport.

Premier Sport heeft in Engeland de uitzendrechten van de Schotse voetbalcompetitie, Spaanse voetbalcompetitie La Liga, Rugby League en diverse kleinere sportcompetities in het Verenigd Koninkrijk. De sportzender wordt aangeboden via het zenderaanbod van o.a. de telecomproviders Virgin Media en Sky UK.

Volgens Bloomberg wil Viaplay de aankoop van de sportzender deze maand nog afronden. Nederlandse abonnees van de streamingdienst hebben voorlopig weinig aan de overname. Uitzendrechten van sporten worden meestal per land verkocht.

Lees hier meer over de streamingdienst Viaplay.

Gerelateerde artikelen over Viaplay