Verenigd Koninkrijk wil streamingdiensten als omroep reguleren

In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe wet in de maak die impact kan gaan hebben op streamingdiensten. Het land aan de andere kant van de Noordzee, wil namelijk streamingdiensten gaan reguleren net zoals nu met lineaire omroepen gebeurd.

Aldus het Engelse witboek komt de toezicht bij Ofcon te liggen. De toezichthouder is ook verantwoordelijk om de huidige lineaire omroepen te monitoren. Ofcon wordt dan verantwoordelijk voor het toepassen en handhaven van richtlijnen voor streamingdiensten als Apple TV+, Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video.

Bescherming consument

De nieuwe wetgeving moet ervoor te zorgen dat streamingdiensten de consument beschermt tegen schadelijk of aanstootgevend materiaal en dat de beginselen van eerlijkheid, nauwkeurigheid en privacy allemaal worden toegepast.

Ook zullen er boetes staan op het overtreden van de regels. De boetes kunnen oplopen tot £ 250.000 of 5% van de inkomsten van de organisatie, afhankelijk van welk bedrag het hoogst is. Wanneer deze nieuwe regelgeving in het Verenigd Koninkrijk wordt ingevoerd is nog niet bekend.

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp