Ontdek de Onmisbare Voetbalseries en Voetbaldocumentaires van het Moment

Geschatte leestijd: 4 minuten

Voetbal heeft wereldwijd miljoenen fans in zijn greep, en het is geen verrassing dat er talloze boeiende voetbalseries en meeslepende voetbaldocumentaires zijn die de harten van liefhebbers veroveren.

Hier is een overzicht van 10 uitstekende titels die je zeker niet wilt missen.

Beste voetbalseries en voetbaldocumentaires

Deze titels bieden een diverse mix van spannende verhalen, inspirerende personages en onthullende inzichten in de wereld van het voetbal. Van historische drama’s tot intieme portretten, er is voor elk wat wils.

10 beste voetbalseries en voetbaldocumentaires

1. The English Game

Dit historische voetbaldrama neemt je mee terug naar het Victoriaanse tijdperk en onthult de oorsprong van het moderne voetbal in Engeland. Het onderzoekt de klassenstrijd, de passie van spelers en de impact van deze sport op de maatschappij.

Beschikbaar op de streamingdienst Netflix.

2. Sunderland ‘Til I Die’

Deze meeslepende voetbaldocumentaire volgt het reilen en zeilen van de Engelse club Sunderland AFC gedurende twee seizoenen. Het biedt een ongefilterde kijk op de emoties, het fanatisme en de uitdagingen waar de club en de supporters mee te maken hebben.

Beschikbaar op de streamingdienst Netflix.

3. All or Nothing: Manchester City

Deze fascinerende docuserie geeft een exclusieve blik achter de schermen van het succesvolle seizoen van Manchester City. Van de tactische besprekingen tot de persoonlijke verhalen van spelers, het legt de intense druk en de ambitie van een topvoetbalclub bloot.

Beschikbaar op de streamingdienst Amazon Prime Video.

4. Club de Cuervos

Deze komische voetbalserie speelt zich af in Mexico en draait om de intriges, rivaliteit en humor binnen een voetbalfamilie die strijdt om de controle over een club. Het combineert voetbal met kleurrijke personages en onverwachte wendingen.

Beschikbaar op de streamingdienst Netflix.

5. Diego Maradona

Deze onthullende voetbaldocumentaire werpt een indringende blik op het leven en de carrière van de legendarische Argentijnse voetballer Diego Maradona. Het belicht zijn genialiteit, controverses en zijn invloed op het voetbal en de Argentijnse samenleving.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, Videoland, CineMember en HBO Max.

6. The Class of ’92’

Deze inspirerende film volgt de opkomst van zes voetballers, waaronder David Beckham, Paul Scholes en Ryan Giggs, die samen de ‘Class of ’92’ vormden bij Manchester United. Het toont hun doorzettingsvermogen, vriendschap en hun onuitwisbare stempel op de voetbalgeschiedenis.

Beschikbaar op de streamingdienst Viaplay.

7. El Corazón de Sergio Ramos

Deze intieme serie volgt het leven van de Spaanse voetballer Sergio Ramos, zowel op als buiten het veld. Het laat zijn passie voor de sport zien, zijn leiderschap en zijn persoonlijke strijd om een van de meest gerespecteerde verdedigers ter wereld te worden.

Beschikbaar op de streamingdienst Amazon Prime Video.

8. Becoming Zlatan

Deze meeslepende voetbaldocumentaire neemt je mee op een reis door het leven van de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimović. Van zijn bescheiden begin in een buitenwijk tot zijn triomfen op het internationale toneel, het toont zijn vastberadenheid, talent en zijn unieke persoonlijkheid.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, Videoland en CineMember.

9. Maradona in Mexico

Deze boeiende docuserie volgt Diego Maradona terwijl hij aan het roer staat van de Mexicaanse tweedeklasser Dorados. Het belicht zijn passie voor coaching, de uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd en de impact die hij heeft op de spelers en de lokale gemeenschap.

Beschikbaar op de streamingdienst Netflix.

10. Ted Lasso

Deze populaire voetbalserie volgt de avonturen van de excentrieke Amerikaanse coach Ted Lasso, gespeeld door Jason Sudeikis, terwijl hij een Engelse voetbalclub traint. Met humor, optimisme en hartverwarmende momenten toont de serie de kracht van onverwachte verbindingen en passie voor het spel.

Beschikbaar op de streamingdienst Apple TV+.

Dompel jezelf onder in deze meeslepende verhalen en ontdek de rijke wereld van voetbalseries en voetbaldocumentaires. Van historische drama’s tot intieme portretten, ze belichten de opwinding, emoties en het menselijke aspect achter deze geliefde sport.

Lees ook: Beste sport luisterboeken & waar live voetbal kijken.

Vergelijk streamingendiensten met de beste voetbalseries en documentaires

In de top 10 hierboven komen vele streamingdiensten aanbod, maar naast het aanbod zijn er veel meer verschillen tussen deze video on demand services. Daarom hebben wij een vergelijker ontwikkeld, waarmee de verschillen tussen de aanbieders qua kosten, integraties, apps en meer te vinden zijn.

Vergelijk video streamingdiensten

Gerelateerde artikelen