Prijzen Xbox Game Pass gestegen

Geschatte leestijd: 2 minuten

De prijzen van Xbox Game Pass zijn wereldwijd gestegen, inclusief Nederland. Deze prijsverhoging was vorige maand al aangekondigd. Vanaf nu is de console dienst 10,99 euro. Maar dat is niet alles. De Xbox Game Pass Ultimate wordt ook duurder. Deze dienst kost nu 14,99 euro voor zowel PC als console. De PC Game Pass prijzen blijven echter gelijk.

Deze prijsaanpassing komt een dag na de onthulling van nieuwe Game Pass titels. Hieronder vallen onder andere Grand Theft Auto 5 en Exoprimal. Het blijft mogelijk om drie jaar Game Pass Ultimate te kopen. Dit gebeurt door drie jaar Xbox Live Gold op te stapelen en naar de Ultimate versie om te zetten.

Maar de Game Pass is niet het enige dat duurder wordt. De Xbox Series X console zal ook in prijs stijgen. Vanaf 1 augustus kost deze in Nederland 549,99 euro. Volgens Kari Perez, communicatiehoofd bij Microsoft gaming, is dit het gevolg van aanpassingen aan marktcondities.

Ondertussen is de overname van Activision Blizzard door Microsoft is nog steeds niet goedgekeurd door de autoriteiten van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Indien de overname goedgekeurd wordt, zullen er zeer waarschijnlijk veel games van deze uitgever op Xbox Game Pass verschijnen.

Lees hier meer de Xbox Game Pass abonnementen.

Gerelateerde artikelen

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp