YouTube stopt met Premium Lite-abonnement

Geschatte leestijd: 1 minuut

YouTube heeft besloten een einde te maken aan het Premium Lite-abonnementsplan. Dit reclamevrije abonnement was beschikbaar in enkele Europese landen tegen een lagere prijs.

Na een proefperiode van twee jaar heeft het bedrijf in een e-mail naar klanten aangekondigd dat dit plan vanaf 25 oktober niet meer beschikbaar zal zijn.

“Hoewel we begrijpen dat dit misschien teleurstellend nieuws is, blijven we werken aan verschillende versies van Premium Lite terwijl we de feedback van onze gebruikers, makers en partners verwerken.”
YouTube

Bestaande abonnees van Premium Lite hebben de optie om terug te keren naar de standaardversie van YouTube, waarbij advertenties worden getoond, of om over te stappen naar YouTube Premium. Als onderdeel van YouTube’s mededeling kregen Lite-abonnees een gratis proefmaand voor YouTube Premium aangeboden.

Het Premium Lite-plan, dat in 2021 werd gelanceerd met een prijs van €6,99 per maand, was beschikbaar in landen zoals Finland, Zweden, Nederland, Luxemburg en Noorwegen. Hoewel het Premium Lite-plan advertentievrij was, bood het niet de extra functies van YouTube Premium en YouTube Music.

Lees hier meer over Video on demand-aanbieders.

Gerelateerde artikelen video on demand