Viaplay integreert gratis F1 TV Pro in abonnementspakket

Geschatte leestijd: 2 minuten

Viaplay zet een significante stap in het verbeteren van het Formule 1-aanbod voor de Nederlandse kijkers. Voor het seizoen 2024 heeft de streamingdienst de overeenkomst met FOM uitgebreid, waardoor abonnees in Nederland zonder extra kosten toegang krijgen tot F1 TV Pro.

Hoewel F1 TV Pro als los abonnement beschikbaar blijft, biedt Viaplay haar abonnees een breder scala aan sportevenementen aan, waaronder live voetbalwedstrijden van de Premier League en Bundesliga en exclusieve dartstoernooien van PDC.

Dankzij deze uitbreiding kunnen kijkers die niet tevreden zijn met het Nederlandse commentaar op Viaplay kiezen voor alternatieve buitenlandse commentatoren, waaronder het geliefde Engelse commentaar van Sky UK. Ook op het gebied van beeldkwaliteit profiteren abonnees: de videocodecs van F1 TV Pro zorgen voor een scherper beeld, vergelijkbaar met aanbieders zoals Ziggo en KPN.

Uitzendrechten Formule 1 langer bij Viaplay?

Hoewel de recente samenwerking tussen Viaplay en FOM niet direct wijst op exclusieve uitzendrechten na 2025, suggereren insiders dat Viaplay goed gepositioneerd is. FOM heeft eerder de verwachte biedingsstrijd voor de uitzendrechten na 2024 uitgesteld en nu F1 TV Pro toegevoegd aan het Viaplay-abonnement voor 2024.

Beide besluiten van FOM lijken de intentie te hebben om het abonneeverval bij Viaplay te doen stoppen en mogelijk zelfs om te buigen naar groei. Dit maakt Viaplay een meer kapitaalkrachtige partij nu het op de beurs slecht gaat met het Zweedse moederbedrijf Viaplay Group.

Bij de komende biedingsstrijd voor de Formule 1-uitzendrechten lijkt het te gaan tussen Viaplay Group en VodafoneZiggo, dat de uitzendrechten wil kopen voor kabelbedrijf Ziggo en betaalsportzender Ziggo Sport Totaal. De winst voor FOM is dat bij de meer kapitaalkrachtige Viaplay Group de prijs die voor de uitzendrechten na 2024 betaald gaat worden verder omhoog wordt gestuwd.

Lees hier meer over de streamingdienst Viaplay.

Gerelateerde artikelen over Viaplay

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp