Apple gaat vanaf 2023 10 jaar lang elke Major League Soccer-wedstrijd streamen

Apple gaat alle wedstrijden van de Major League Soccer (MLS) van begin 2023 tot en met 2032 uitzenden in de Apple TV-app, zo hebben de twee organisaties dinsdag bekendgemaakt in een belangrijke overeenkomst.

Hoewel sommige wedstrijden nog steeds op lineaire tv-zenders als ESPN en Fox worden uitgezonden, krijgt Apple hiermee de wereldwijde exclusiviteit van de uitzendrechten voor een NFL Sunday Ticket-achtig aanbod voor de competitie.

Apple bemachtigd uitzendrechten MLS

MLS-streamingdienst

Om de wedstrijden te kunnen bekijken, kunnen fans zich abonneren op een nieuwe, nog naamloze MLS-streamingdienst die “exclusief via de Apple TV-app” beschikbaar zal zijn, aldus het persbericht van Apple.

Een “brede selectie” van MLS- en League Cup-wedstrijden zal beschikbaar zijn voor Apple TV Plus-abonnees, “met een beperkt aantal wedstrijden die gratis beschikbaar zijn.” Als je een full-season ticket houder bent, krijg je ook toegang tot de nieuwe streaming service. In tegenstelling tot veel sport streaming deals, zullen er geen lokale black-outs of beperkingen zijn.

250 miljoen dollar per jaar

Apple en de MLS hebben niet bekendgemaakt wanneer je je kunt aanmelden voor de dienst of hoeveel het zou kunnen kosten. Deze informatie zal worden in de komende maanden worden aangekondigd. Apple betaalt minimaal 250 miljoen dollar per jaar aan de MLS voor de wedstrijden vanaf 2023, meldt Sports Business Journal.

Gerelateerde artikelen