Netflix mag gewoon geld vragen voor gebruik buiten huishouden

Een week geleden maakte de video on demand service Netflix bekend dat vanaf 2023 extra betaald moet gaan worden om een abonnement te delen met mensen buiten de thuislocatie.

De Consumentenbond tikte Netflix vanwege deze beslissing op de vingers. Ze waren bang dat het ook niet mogelijk was om zonder extra kosten een abonnement mee te nemen op reis binnen de Europese Unie. Volgens de Europese regels reist een abonnement van streamingdiensten zonder extra kosten gewoon met de abonnee mee, ook na 14 dagen. 

De Consumentenbond heeft nu gesproken met Netflix. De eerder gedeelde informatie blijkt nu niet juist zijn geweest. Het blijft namelijk mogelijk om een Netflix-account te gebruiken op reis in andere EU landen zonder extra kosten.

Netflix gaat wel vanaf 2023 extra geld vragen voor je account als je hem deelt binnen Nederland met ander huishouden. De streamingdienst gaat dit op verschillende manieren controleren. Een vorm is met verificatiecodes die de hoofdgebruiker ontvangt en binnen enkele minuten moet worden ingevoerd om te bevestigen dat het de hoofdgebruiker is.

De extra kosten om een Netflix-account te delen buiten het huishouden liggen tussen de 2 en 5 euro per maand per extra ’huishouden’.

Lees meer over de streamingdienst Netflix.