Geen nieuwe Formule 1 analisten en commentatoren bij Viaplay

Afgelopen week werd bekend dat pitreporter Stéphane Kox bij Viaplay vertrekt. Kox heeft besloten te stoppen om meer tijd in haar rechtenstudie te steken en wil zelf meer gaan racen.

Marco Zwaneveld, Head of Sport Viaplay Nederland, laat in een reactie aan Racing News 365 weten, dat buiten het vertrek van Kox geen wijzigingen in team rondom de Formule 1 zullen plaatsvinden. Dus ondanks de kritiek op o.a. de commentatoren blijft de streamingdienst vertrouwen houden in iedereen.

“Er komen niet veel veranderingen. We willen als Viaplay nog meer groeien, maar zijn ook super trots op wat we neer hebben gezet afgelopen jaar. Dezelfde mensen zullen te zien en te horen zijn. Het commentaar blijft bij Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk en ook in de studio zullen dezelfde gezichten te zien zijn.”
Marco Zwaneveld, Head of Sport Viaplay

Opvolger Stéphane Kox

In de komende periode gaat de streamingdienst op zoek naar een opvolger van Kox. Er wordt nu gezocht naar één persoon die op locatie verslag kan doen, maar het zullen er ook meerdere kunnen worden. Abonnees van Viaplay hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat er geen Nederlands sprekende pitreporter terugkomt.

“We zullen kiezen voor mensen die in ons team passen, we zullen niet kiezen voor een individu. Dat is de strategie die we ook internationaal toe passen met de andere Viaplay-landen. Ondanks alle verschillende culturen werken de teams nauw met elkaar samen op het circuit en in de studio’s. We hebben een internationaal team en de klik moet er zijn.”
Marco Zwaneveld, Head of Sport Viaplay

Lees hier meer over de streamingdienst Viaplay.