HBO Max; wordt deze streamingdienst beter dan Netflix, Videoland & Disney+?

HBO Max is een video on de mand platform van WarnerMedia. De HBO streamingdienst werd op 27 mei 2020 in de Verenigde Staten gelanceerd. Het plan is om de dienst in 2021 ook naar Europa en Latijns Amerika te brengen. 

Nu HBO Max in 2021 naar Europa komt is het interessant om de streamingdienst onder de loep te nemen. Wat zijn de kosten van de streamingdienst van HBO? Wat is wordt het aanbod van HBO Max? Wat zijn de verschillen met de andere streamingdiensten op de markt? 

Deze en meer vragen zullen wij beantwoorden in dit artikel.

HBO Max; de streamingdienst van WarnerMedia

In 2018 kondigde WarnerMedia de OTT-streamingdienst HBO Max aan. De lancering van dienst stond in eerste instantie gepland voor eind 2019, maar dit werd uiteindelijk een half jaar later op 27 mei 2020. 

HBO Max streaming - HBO Streaming - WarnerMedia streaming - AT&T
WarnerMedia bezit ook enkele onderdelen van het Rockefeller Center-complex

Om goed te weten wat HBO Max is, is het belangrijk om naar de eigenaar van de video on de mand service te kijken. Sinds 2018 is WarnerMedia een dochteronderneming van AT&T. AT&T is het grootste telecombedrijf van Amerika en startte de overname van Warnermedia in 2016 met een bod van ongeveer 78 miljard euro. WarnerMedia heette in die tijd nog Time Warner. 

Naast HBO is WarnerMedia ook eigenaar van Turner Broadcasting System (o.a. CNN, Turner Sports & Cartoon Networks) en Warner Bros. Entertainment. Door deze bedrijven beschikt het bedrijf over veel licenties van films, series en games. 

Aanbod HBO Max

Aangezien de video on demand service nog niet beschikbaar is in Nederland, is het lastig om het volledige aanbod van HBO Max in kaart te brengen. Maar door het bezit van licenties en overnames kunnen we al enkele series en films noemen, waarvan enkele nu ook nog via andere streamingdiensten te bekijken zijn. 

Films & series

 • Friends
 • The Fresh Prince of Bel Air
 • The Big Bang Theory
 • Rick & Morty
 • South Park
 • De Game of Thrones Spin-off
 • DC Universe originals
 • Matrix
 • Kill Bill

Daarnaast ontwikkelt WarnerMedia ook exclusieve content voor HBO Max. Deze films en series heten op de streamingdienst HBO Originals. Denk aan series en films zoals 

 • I May Destroy You (serie)
 • Perry Mason (serie)
 • The Plot Against America (serie)
 • An American Pickle (film)
 • Tour de Pharmacy (film)
HBO Max aanbod - HBO Max kosten - HBO Max films - HBO Max series

HBO Max Nederland

De video on demand service van WarnerMedia is op dit moment alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten. WarnerMedia heeft aangegeven dat de dienst in 2021 ook naar Europa en Latijns Amerika moet komen.

Helaas voor ons heeft WarnerMedia nog niet meer informatie over een release. We moeten dus afwachten wanneer HBO Max in Nederland verschijnt.

VPN

Kun je echter niet wachten op de HBO streamingdienst? Dan is het mogelijk om films & series van HBO Max via een VPN al te bewonderen. Omdat dit een soort van illegale manier is, linken wij niet een website. Maar zoek op Google op de term VPN HBO Max en je vindt vast een website met behulpzame informatie.

HBO Ziggo / HBO Go

Op dit moment zijn series en films van HBO in Nederland exclusief te bekijken via Ziggo Movies & Series XL te bekijken. In Amerika heet dit onderdeel HBO GO. Tot heden is onduidelijk of deze content exclusief bij Ziggo blijft wanneer de nieuwe streamingdienst van WarnerMedia naar Nederland komt.

Het exclusieve contract van VodafoneZiggo kan er ook voor zorgen dat de lancering van de nieuwe HBO streamingdienst in Nederland vertraging oploopt. Het is namelijk niet exact duidelijk tot wanneer VodafoneZiggo dit exclusieve contract met HBO heeft afgesloten.

Een andere smaak kan zijn dat WarnerMedia de samenwerking tussen HBO en VodafoneZiggo anders gaat gebruiken. Bijvoorbeeld door abonnees van Ziggo Movies & Series XL gratis toegang te geven tot HBO Max.

Kosten HBO Max abonnement

WarnerMedia heeft officieel nog niet bekendgemaakt hoeveel de streamingdienst HBO Max in Europa per maand gaat kosten. De dienst kost in Amerika $ 15 per maand en is daarmee duurder dan concurrenten als Netflix, Disney+ en Prime Video. 

Vaak zijn de kosten van abonnementen in Amerika vergelijkbaar met de kosten in Europa. Daarom verwachten wij dat de kosten van HBO Max in Europa waarschijnlijk op € 15 per maand gaan liggen. Wanneer WarnerMedia officieel een prijs bekend maakt, zullen wij direct updaten in dit artikel.

Vergelijk video on demand service

Omdat HBO Max nog niet beschikbaar is in Europa, is het nog lastig om de streamingdienst te vergelijken met andere aanbieders in Europa. Wel zijn video on demand services als Netflix, Videoland en Disney+ met elkaar te vergelijken. 

Vergelijk video on demand

Wat is HBO Max?

HBO Max is de video on demand service van WarnerMedia. Lees hier meer.

Wanneer verschijnt HBO Max in Nederland?

De streamingdienst is op dit moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. HBO Max komt in 2021 naar Europa. Lees meer over de lancering in Nederland.

Wat zijn de kosten van HBO Max?

De video on demand service kost in de Verenigde Staten 15 dollar per maand. Zeer waarschijnlijk gaat de dienst in Europa 15 euro per maand kosten. Lees meer.