Kennis

HBO Max; wordt deze streamingdienst beter dan Netflix, Videoland & Disney+?

HBO Max is een video on de mand platform van WarnerMedia. De HBO streamingdienst werd op 27 mei 2020 in de Verenigde Staten gelanceerd. De videodienst is en wordt in 2021 in veel Europese landen gelanceerd. De streamingdienst komt in 2022 naar Nederland.

Nu HBO Max in 2022 naar Nederland komt is het interessant om de streamingdienst onder de loep te nemen. Wat zijn de kosten van de streamingdienst van HBO? Wat is wordt het aanbod van HBO Max? Wat zijn de verschillen met de andere streamingdiensten op de markt? 

Deze en meer vragen zullen wij beantwoorden in dit artikel.

HBO Max; de streamingdienst van WarnerMedia

In 2018 kondigde WarnerMedia de OTT-streamingdienst HBO Max aan. De lancering van dienst stond in eerste instantie gepland voor eind 2019, maar dit werd uiteindelijk een half jaar later op 27 mei 2020. 

WarnerMedia bezit ook enkele onderdelen van het Rockefeller Center-complex

Om goed te weten wat HBO Max is, is het belangrijk om naar de eigenaar van de video on de mand service te kijken. Sinds 2018 is WarnerMedia een dochteronderneming van AT&T. AT&T is het grootste telecombedrijf van Amerika en startte de overname van Warnermedia in 2016 met een bod van ongeveer 78 miljard euro. WarnerMedia heette in die tijd nog Time Warner. 

Naast HBO is WarnerMedia ook eigenaar van Turner Broadcasting System (o.a. CNN, Turner Sports & Cartoon Networks) en Warner Bros. Entertainment. Door deze bedrijven beschikt het bedrijf over veel licenties van films, series en games. 

Aanbod HBO Max

Aangezien de video on demand service nog niet beschikbaar is in Nederland, is het lastig om het volledige aanbod van HBO Max in kaart te brengen. Maar door het bezit van licenties en overnames kunnen we al enkele series en films noemen, waarvan enkele nu ook nog via andere streamingdiensten te bekijken zijn. 

Films & series

 • Friends
 • The Fresh Prince of Bel Air
 • The Big Bang Theory
 • Rick & Morty
 • South Park
 • De Game of Thrones Spin-off
 • DC Universe originals
 • Matrix
 • Kill Bill

Daarnaast ontwikkelt WarnerMedia ook exclusieve content voor HBO Max. Deze films en series heten op de streamingdienst HBO Originals. Denk aan series en films zoals 

 • I May Destroy You (serie)
 • Perry Mason (serie)
 • The Plot Against America (serie)
 • An American Pickle (film)
 • Tour de Pharmacy (film)

HBO Max Nederland

De video on demand service van WarnerMedia is op dit moment beschikbaar in de Verenigde Staten, Latijns Amerika en een flink aantal Europese landen. WarnerMedia heeft aangegeven dat de dienst in 2022 ook naar Nederland komt

Op 4 december 2020 maakte HBO Max-baas Andy Forssell bekend dat de streamingdienst in de tweede helft van 2021 naar Europa komt. Helaas is deze doelstelling voor Nederland niet gehaald. Op 5 oktober 2021 maakte HBO bekend dat de streamingdienst in 2022 naar Nederland komt.

Wanneer er een exacte releasedatum van HBO Max in Nederland is, zullen we dat uiteraard direct via onze website communiceren.

VPN

Kun je echter niet wachten op de HBO streamingdienst? Dan is het mogelijk om films & series van HBO Max via een VPN al te bewonderen. Omdat dit een soort van illegale manier is, linken wij niet een website. Maar zoek op Google op de term VPN HBO Max en je vindt vast een website met behulpzame informatie.

HBO Ziggo / HBO Go

Op dit moment zijn series en films van HBO in Nederland exclusief te bekijken via Ziggo Movies & Series XL te bekijken. In Amerika heet dit onderdeel HBO GO. Tot heden is onduidelijk of deze content exclusief bij Ziggo blijft wanneer de nieuwe streamingdienst van WarnerMedia naar Nederland komt.

Het exclusieve contract van VodafoneZiggo kan er ook voor zorgen dat de lancering van de nieuwe HBO streamingdienst in Nederland vertraging oploopt. Het is namelijk niet exact duidelijk tot wanneer VodafoneZiggo dit exclusieve contract met HBO heeft afgesloten.

Een andere smaak kan zijn dat WarnerMedia de samenwerking tussen HBO en VodafoneZiggo anders gaat gebruiken. Bijvoorbeeld door abonnees van Ziggo Movies & Series XL gratis toegang te geven tot HBO Max.

Op 27 oktober 2020 werd bekend dat Ziggo een nieuwe overeenkomst met HBO heeft gesloten. In september 2021 maakte Ziggo bekend aan haar klanten dat de samenwerking met HBO gaat veranderen.

Kosten HBO Max abonnement

WarnerMedia heeft officieel nog niet bekendgemaakt hoeveel de streamingdienst HBO Max in Europa per maand gaat kosten. De dienst kost in Amerika $ 15 per maand en is daarmee duurder dan concurrenten als Netflix, Disney+ en Prime Video. 

Echter is de videodienst voordeliger in Spanje en Finland. In deze landen kost een HBO Max abonnement € 8,99 per maand. Daarnaast hebben ze een flinke korting bij het nemen van een jaarabonnement. Voor een jaarabonnement betaal je ongeveer de prijs van 8 maanden, namelijk € 69,99.

De prijs voor het abonnement in Nederland is nog niet bekend. Wanneer de kosten van de streamingdienst van HBO bekend zijn, is het uiteraard op deze website te lezen.

Nieuws HBO Max

De streamingdienst van HBO komt in 2022 naar Nederland (5 oktober 2021)

HBO heeft vandaag bekendgemaakt dat de streamingdienst HBO Max in 2022 naar Nederland komt. Naast Nederland komt de video on demand service naar nog 26 andere Europese landen, waarvan enkele al deze maand. Het is nog onduidelijk wanneer de service exact in Nederland wordt gelanceerd.

Informatie over de maandelijkse kosten van videodienst is er helaas nog niet. Spanje en Finland zijn twee landen waar de streamingdienst op 26 oktober 2021 verschijnt. In deze landen bedragen de kosten voor HBO Max € 8,99 per maand. Een jaarabonnement kost € 69,99, wat omgerekend neerkomt op € 5,83 per maand.

“HBO Max komt in 2022 naar Nederland” (14 september 2021)

Het begint zeer aannemelijk te worden dat de streamingdienst van HBO in 2022 naar Nederland komt. Ziggo heeft volgens TotaalTV namelijk bekendgemaakt dat de samenwerking tussen de kabelgigant en HBO een nieuwe vorm krijgt. Ziggo geeft de komst van een HBO streamingdienst naar Nederland als reden.

Ziggo heeft de intentie om de content van HBO via hun platformen beschikbaar te houden, maar over de precieze vorm van de samenwerking wordt later meer bekendgemaakt. Overigens zijn op dit moment ook niet alle films & series van HBO via het Ziggo-abonnement te bekijken. Zo ontbreken op dit moment alle HBO Max Originals bij Ziggo.

Gerucht: Ziggo Movies wordt HBO Max (6 juli 2021)

Ziggo bezit in Nederland de exclusieve rechten om films, series en documentaires van HBO uit te zenden middels Ziggo Movies. Deze overeenkomst tussen Ziggo en HBO loopt op 31 december 2021 af. Het is nog onduidelijk wat er na deze periode gaat gebeuren, maar de weg lijkt open om HBO Max te introduceren in Nederland

Volgens het dagblad NRC is het goed mogelijk dat het huidige Ziggo Movies wordt omgeturnd in HBO Max. Meer informatie over dit idee, ontbreekt maar een smaak kan zijn dat Ziggo Movies verdwijnt en dat klanten van ZiggoVodafone gratis toegang gaan krijgen tot de nieuwe streamingdienst van HBO.

De NRC denkt dat deze samenwerking een goede zet kan zijn van Ziggo. Onlangs verloor het bedrijf al de uitzendrechten van de Formule 1 aan streamingdienst Viaplay. Als het telecombedrijf ook de content van HBO verliest, kan dit een negatief uitwerken voor het telecombedrijf.

Voorbereidingen voor lancering in Nederland in volle gang (1 juli 2021)

WarnerMedia lijkt hard te werken aan een lancering van HBO Max in Nederland. In de afgelopen weken heeft WarnerMedia meerdere vacatures online gezet voor functies omtrent de streamingdienst. Voorbeelden zijn een Digital Marketing Manager en Brand and Content Marketing Manager.

In beide vacatures valt te lezen dat nadat de streamingdienst van HBO in Latijns-Amerika gelanceerd is, de video on demand-service in Europa wordt uitgerold. Een exacte releasedatum voor een lancering in Nederland ontbreekt tot heden.

AT&T splitst WarnerMedia af en fuseert met Discovery (17 mei 2021)

AT&T heeft mediabedrijf WarnerMedia afgesplitst, waarna het gaat fuseren met Discovery Inc. Discovery is eigenaar van de streamingdienst Discovery Plus en merken als Discovery Channel, TLC en Eurosport.

Door de fusie tussen deze twee mediabedrijven moet er een groot mediabedrijf ontstaan, dat flinke vinger in de streaming markt krijgt. Vooralsnog zullen de video on demand-platforms Discovery Plus en HBO Max niet fuseren. Wel wordt er gehint naar een mogelijkheid om de diensten te kunnen combineren.

Discovery Plus is januari 2021 beschikbaar in Nederland. HBO Max moet in de tweede helft van 2021 in Europa verschijnen. Het is nog onduidelijk of Nederland bij de eerste landen hoort. In Nederland beschikt Ziggo over de exclusieve rechten van HBO.

HBO Max krijgt een goedkoper abonnement met advertenties (30-01-2021)

Tijdens de kwartaalcijferspresentatie van moederbedrijf AT&T is bekend geworden dat er goedkoper abonnement van de streamingdienst komt.

Om de kosten te kunnen dekken, worden er dan wel advertenties in video on demand platform zichtbaar.

Het is nog onduidelijk om hoeveel lager de maandelijkse kosten worden. Ook weten we nog niets hoeveel advertenties in HBO Max komen.

In de toekomst films van WarnerMedia weer eerst in de bioscoop (5 januari 2020)

Begin december maakte WarnerMedia bekend dat vanaf dat moment al hun films tegelijk in de bioscoop en op HBO Max zouden uitkomen. Vandaag werd bekend dat dit om een tijdelijk besluit gaat.

Films verschijnen op dag 1 van release zowel in de bioscoop als op HBO Max zolang de pandemie nog niet is verdwenen. Het is dus nog onduidelijk hoelang dit gaat duren.

Voor films als Furiosa, Coyote vs Acme en The Color Purple, die gepland staan voor ergens in 2023, wordt al niet meer gesproken over het video on demand platform.

HBO Max in tweede helft 2021 naar Europa (4 december 2020)

WarnerMedia heeft bekendgemaakt dat de streamingdienst HBO Max in de tweede helft van 2021 naar Europa en Latijns Amerika komt. Een exacte releasedatum ontbreekt nog.

Eind oktober vernieuwde WarnerMedia de licentie met Ziggo, waardoor HBO Go onderdeel blijft van de abonnementsdienst van Ziggo. Of dit gaat veranderen wanneer de nieuwe video on demand service naar Nederland komt is onbekend.

I got you something ✨nice✨ this year:
🎁 The biggest movie premieres
🎁 In theaters and on HBO Max the exact same day
🎁 Beginning December 25 with #WonderWoman1984#HBOMax #WBPictures https://t.co/BZgFFRrrg2 pic.twitter.com/J2KBdWd9Tf— HBO Max (@hbomax) December 3, 2020

Verder maakte WarnerMedia bekend dat alle nieuwe films van uitgever Warner Bros. op dag 1 van release naast in de bioscoop ook op HBO Max zullen verschijnen.

Nieuwe films als Dune, The Matrix en Suicide Squad zullen tijdens hun bioscoopdebuut ook online via de HBO video on demand service beschikbaar zijn.

Dit nieuws heeft natuurlijk op dit moment alleen nog betrekking op de Verenigde Staten, want de videodienst is tot heden alleen in dit land beschikbaar.

Het is afwachten of deze plannen ook in Europa zullen gelden als de dienst hier verschijnt. Bekend is in ieder geval dat distributierechten in Europa anders zijn geregeld dan in de Verenigde Staten.

Wonder Woman 1984 ook op HBO Max (19 november 2020)

Wonder Woman 1984 verschijnt in de Verenigde Staten op Eerste Kerstdag zowel in de bioscoop als op HBO Max. In Nederland verschijnt deze film op 18 december in de bioscoop.

Producent WarnerMedia wil op deze manier alle fans de mogelijkheid geven om deze film tegen bekijken. Deze film is zonder extra kosten via HBO Max te bekijken.

Helaas voor Nederland en België is HBO Max alleen in Amerika beschikbaar. WarnerMedia vertelde eerder het video on demand platform in 2021 naar Europa te brengen.

Ziggo sluit nieuwe exclusieve overeenkomst met HBO (27 oktober 2020)

Ziggo heeft een nieuwe exclusieve overeenkomst met HBO gesloten. Door deze deal zijn films en series van HBO alleen voor Ziggo-klanten beschikbaar.

Deze films en series worden toegevoegd aan het pakket Ziggo Movies & Series L en XL. Het L-abonnement is gratis voor Nederlanders die vaste diensten van Ziggo en mobiele diensten van Vodafone combineren.

Wat dit nieuwe exclusieve overeenkomst betekent voor de komst van HBO Max naar Nederland is onduidelijk.

28,7 miljoen abonnees voor HBO Max (23 oktober 2020)

Tijdens de kwartaalpresentatie van AT&T is bekend geworden dat de video on demand service HBO Max op dit moment 28,7 miljoen abonnees heeft.

Belangrijk is om hierbij te vermelden dat van dit aantal 25,1 miljoen abonnees komen uit deals met o.a. TV Providers. 3,6 miljoen abonnees hebben echt zelfstandig een abonnement op de videodienst genomen.

Vergelijk video on demand service

Omdat HBO Max nog niet beschikbaar is in Europa, is het nog lastig om de streamingdienst te vergelijken met andere aanbieders in Europa. Wel zijn video on demand services als Netflix, Videoland en Disney+ met elkaar te vergelijken. 

Vergelijk video on demand

Wat is HBO Max?

HBO Max is de video on demand service van WarnerMedia. Lees hier meer.

Wanneer verschijnt HBO Max in Nederland?

De streamingdienst is op dit moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. HBO Max komt in de tweede helft van 2021 naar Europa. Lees meer over de lancering in Nederland.

Wat zijn de kosten van HBO Max?

De video on demand service kost in de Verenigde Staten 15 dollar per maand. Zeer waarschijnlijk gaat de dienst in Europa 15 euro per maand kosten. Lees meer.

Jelco Haverkamp

   

Disqus Comments Loading...

Nieuwste artikelen

Microsoft Project xCloud: Xbox streamingdienst

Tijdens gamebeurs E3 2018 maakt Microsoft bekend dat ze bezig zijn met een Xbox streaming…

1 maand geleden

Alles wat je moeten weten over Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is misschien niet het meest bekendste video on demand platform van Nederland,…

2 maanden geleden

Amazon Luna; de gamestreamingdienst van Amazon

Amazon heeft tijdens een eigen hardware-event hun cloud gaming service Luna aangekondigd. Er ging al…

2 maanden geleden

Beste muziekstreamingdienst 2021

Het jaar 2021 is net gestart en daarom is het interessant om te kijken welke…

2 maanden geleden

Beste video on demand-aanbieder 2021 in Nederland

In Nederland groeit het aanbod films & serie streamingdiensten zeer snel. Maar wat is nou…

2 maanden geleden

Welke muziekstreamingdiensten bieden lossless audio?

Muziek streamen: we doen het allemaal op onze eigen manier. Of je nu Spotify gebruikt,…

2 maanden geleden

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt.

Lees meer