Kosten Prime Video gaan omhoog

De kosten van een abonnement op Amazon Prime, waar streamingdienst Prime Video een onderdeel van is, gaan omhoog. De prijsstijgingen verschillen per land, maar in Europa kunnen de maandelijkse kosten tot maar liefst 43% stijgen.

Amazon voelt zich genoodzaakt om de abonnementsprijs te verhogen vanwege oplopende kosten. In februari maakte de e-commercegigant al bekend dat de abonnementsprijs in Amerika al te gaan verhogen. Maandelijks betaal je in de Verenigde Staten nu 15 dollar voor Amazon Prime.

Prijsverhoging Amazon Prime

Vanaf 15 september gaat de prijs van een Amazon Prime-abonnement o.a. in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje omhoog. In Duitsland moet vanaf 15 september jaarlijks 30% meer betaald worden. In Spanje, Italië en Frankrijk gaat de prijs voor Prime-leden tussen 39% en 43% omhoog.

Amazon heeft bevestigd aan de website Adformatie dat in Nederland de abonnementsprijs niet omhoog gaat. De kosten blijven dus maandelijks op € 2,99 voor Nederlandse Prime-leden. Lees hier meer over het aanbod, kosten en integraties van Prime Video.

Een belangrijke reden voor het verhogen van de abonnementsprijs is de stijging van de transportkosten voor Amazon. De bestellingen voor Nederland worden nog steeds merendeels geleverd vanuit distributiecentra in Duitsland. Het is daarom niet onlogisch dat we in de toekomst mogelijk een vergelijkbare prijsstijging in Nederland gaan zien als we nu zien in Duitsland.

De webwinkel opende in 2021 al wel een bezorgcentrum bij Schiphol voor bestelling in en rondom Amsterdam en in hetzelfde jaar werd er een distributiecentrum in Heerlen geopend. Het centrum in Heerlen werkt voornamelijk voor bestellingen uit Duitsland.

Gerelateerde artikelen over Prime Video

Prijsstijging Amazon Prime lidmaatschap in Nederland

Amazon verhoogt vanaf vandaag de prijs van een Amazon Prime lidmaatschap in Nederland van € 2,99 naar € 4,99 per maand.

Amazon Prime Video introduceert advertenties in 2024

Amazon Prime Video heeft aangekondigd vanaf volgend jaar advertenties te gaan tonen.

HBO Max duwt Disney+ van het podium in de VS

In de VS is HBO Max Disney+ voorbijgestreefd, maar Netflix blijft tweede. Amazon Prime Video is echter de meest populaire streamingservice.

Ontdek de Onmisbare Voetbalseries en Voetbaldocumentaires van het Moment

Voetbal heeft wereldwijd miljoenen fans in zijn greep, en het is geen verrassing dat er talloze boeiende voetbalseries en meeslepende voetbaldocumentaires zijn die de harten van liefhebbers veroveren.
auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp