Netflix voegt ruimtelijke audio toe

Netflix heeft vandaag bekendgemaakt dat ze in samenwerking met audiohardwarefabrikant Sennheiser ruimtelijke audio hebben toegevoegd aan de service. De ruimtelijke audio, ook wel spatial audio genoemd, is nu beschikbaar voor enkele series en films uit de bibliotheek van de streamingdienst.

Selectie films & series met spatial audio Netflix
Selectie films & series met spatial audio

De nieuwe geluidstechnologie is onder andere te ervaren in The Adam Project, The Witcher, Red Notice en het vierde seizoen van Stranger Things. Door in de zoekbalk van de streamingdienst te zoeken op spatial audio, worden alle films en series met de nieuwe audiovorm weergegeven.

Immersieve audio de toekomst

De geluidstechnologie van Sennheiser heet officieel AMBEO 2-Channel Spatial Audio. De audiotechniek vertaalt originele meeslepende mixen naar 2-kanaals audio met een ruimtelijke ervaring die veel verder gaat dan stereo. Tijdens de ontwikkeling werkte Sennheiser samen met Netflix en andere industriële partners om het systeem te optimaliseren.

“Sennheiser gelooft sterk in de immersieve toekomst van audio. Makers over de hele wereld hebben onze tools gebruikt om uitmuntende immersieve werken te creëren, waarbij ze de grenzen van muziek- en filmproductie hebben verlegd. Met AMBEO 2-Channel Spatial Audio zetten we nu de volgende stap – we maken deze nieuwe audiorealiteit toegankelijk voor iedereen.”
Dr Renato Pellegrini van Sennheiser’s AMBEO team

Netflix wil met het toevoegen van ruimtelijke audio de filmische ervaring van de series en films naar een nog hoger niveau brengen. Om de ruimtelijke audio te ervaren is geen speciale hardware nodig. De geluidstechnologie werkt volgens de streamingdienst op elke televisie, koptelefoon, tablet, laptop en audiosysteem.

“Wij zijn van mening dat AMBEO Spatial Audio een zinvolle verbetering biedt voor Netflix-leden. Re-recording mixers vertellen me vaak dat het hun gedetailleerde meeslepende mixwerk beter vertaalt naar stereo. Cruciaal is dat dit proces de originele geluidsmix behoudt en de creatieve intentie respecteert met een opmerkelijk schoon geluid.”
Scott Kramer, Manager Sound Technology bij Netflix

Vergelijk Netflix met andere video on demand services.

Gerelateerde artikelen over Netflix