NPO Start mag verder uitbreiden

De Nederlandse Publieke Omroep heeft vandaag toestemming gekregen om de streamingdienst NPO Start uit te breiden. Na een uitgebreide procedure heeft de staatssecretaris van Mediazaken, Gunay Uslu, groenlicht gegeven.

Met de toestemming wordt het via de streamingdienst NPO Start mogelijk om een deel van de programmering die ’s avonds lineair wordt uitgezonden, al eerder overdag te streamen. Daarnaast komen er programma’s die speciaal gemaakt zijn voor en door de nieuwe streaming-generatie.

“Dit is een belangrijk moment voor de hele publieke omroep en al onze kijkers en luisteraars, omdat we nu écht de stap naar on demand kunnen zetten. Hoewel het proces lang heeft geduurd, ziet de politiek nu ook in dat we vol moeten inzetten op het nieuwe kijken en luisteren.”
Martijn van Dam, bestuurslid NPO

NPO Start blijft ook ondanks de veranderingen gratis voor iedereen toegankelijk. Wekelijks zo’n 2,5 miljoen mensen maak al gebruik van de streamingdienst van de publieke omroep.

Gerelateerde artikelen over NPO Start

NPO Start mag verder uitbreiden

De Nederlandse Publieke Omroep heeft vandaag toestemming gekregen om de streamingdienst NPO Start uit te breiden.

Gratis variant van NLZIET dichterbij

Het is goed mogelijk dat er op termijn een gratis variant van de streamingdienst NLZIET komt. Lees hier meer.

NPO Start krijgt toestemming voor uitbreiden

De NPO wil later dit jaar exclusief content naar haar video on demand-platform NPO Start brengen.

Zondag met Lubach het meest gestreamd op NPO Start

Zondag met Lubach is één van de grote winnaars van de NPO Start Awards. Het programma is het meest gestreamde actualiteitenprogramma op NPO Start.