Netflix opent nieuwe gamestudio in Finland

Netflix heeft een nieuwe gamestudio geopend in Finland. De nieuwe studio gaat advertentieloze en zonder in-appaankopen games ontwikkelen voor de streamingdienst Netflix. Het opzetten van een nieuwe studio valt volledig in de keuze van het bedrijf om ook meer met games te gaan doen. In augustus liet het bedrijf weten het aanbod mobiele games via Netflix te willen verdubbelen.

De studio is gevestigd in Helsinki en Marko Lastikka is aangesteld als directeur. Het is de tweede studio die Netflix in Helsinki heeft. Next Games zit namelijk ook in de Finse stad. Netflix heeft wederom voor deze stad gekozen omdat er veel talent in Finland te vinden is.

Samen met Night School Studio en Boss Fight Entertainment zullen deze vier studio’s werken aan games voor Netflix. Het gaat nog wel even duren voordat we games van de nieuwe gamestudio kunnen verwachten. Het ontwikkelen van games duurt namelijk jaren.

Lees hier meer over de Netflix Gaming

Gerelateerde artikelen over Netflix

Abonneebestand Netflix blijft groeien

Netflix heeft haar kwartaalcijfers van het vierde kwartaal van 2022 bekendgemaakt. Het aantal abonnees groeide met 7,7 miljoen.

Netflix opent online sportschool met lancering van Nike Training Club-lessen

Netflix breidt haar aanbod uit met fitness content. Nike Training Club komt naar de streamingdienst.

Netflix rolt functie uit om account op meerdere apparaten te beheren

Netflix heeft een nieuwe functie toegevoegd, waarmee een abonnee makkelijker kan beheren via welke apparaten gebruikgemaakt wordt van zijn of haar account. De nieuwe functie is toegevoegd aan de account instellingen van de streamingdienst. Netflix zegt dat ze nieuwe functie uitrollen om het makkelijker te maken voor aankomende vakanties en feestdagen. Zeer waarschijnlijk is een …

Lees meer

Nieuw Netflix-abonnement ondersteunt Apple TV niet

Het nieuwe Netflix abonnement, dat nog niet in Nederland beschikbaar is, biedt echter geen ondersteuning voor Apple TV.