Netflix opent nieuwe gamestudio in Finland

Netflix heeft een nieuwe gamestudio geopend in Finland. De nieuwe studio gaat advertentieloze en zonder in-appaankopen games ontwikkelen voor de streamingdienst Netflix. Het opzetten van een nieuwe studio valt volledig in de keuze van het bedrijf om ook meer met games te gaan doen. In augustus liet het bedrijf weten het aanbod mobiele games via Netflix te willen verdubbelen.

De studio is gevestigd in Helsinki en Marko Lastikka is aangesteld als directeur. Het is de tweede studio die Netflix in Helsinki heeft. Next Games zit namelijk ook in de Finse stad. Netflix heeft wederom voor deze stad gekozen omdat er veel talent in Finland te vinden is.

Samen met Night School Studio en Boss Fight Entertainment zullen deze vier studio’s werken aan games voor Netflix. Het gaat nog wel even duren voordat we games van de nieuwe gamestudio kunnen verwachten. Het ontwikkelen van games duurt namelijk jaren.

Lees hier meer over de Netflix Gaming

Gerelateerde artikelen over Netflix

Nieuw Netflix-abonnement ondersteunt Apple TV niet

Het nieuwe Netflix abonnement, dat nog niet in Nederland beschikbaar is, biedt echter geen ondersteuning voor Apple TV.

Netflix mag gewoon geld vragen voor gebruik buiten huishouden

Netflix mag gewoon extra kosten vragen voor gebruik streamingdienst buiten huishouden. Alleen op reis mogen er geen extra kosten zijn.

Betalen om Netflix-abonnement te delen buiten thuislocatie

Netflix heeft bekendgemaakt dat vanaf 2023 extra betaald moet gaan worden om een abonnement te delen met mensen buiten de thuislocatie.

Netflix onderzoekt mogelijkheden van cloudgaming

De streamingdienst Netflix onderzoekt de mogelijkheden van cloud gaming voor tv’s en pc’s, aldus Mike Verdu.