Netflix opent nieuwe gamestudio in Finland

Netflix heeft een nieuwe gamestudio geopend in Finland. De nieuwe studio gaat advertentieloze en zonder in-appaankopen games ontwikkelen voor de streamingdienst Netflix. Het opzetten van een nieuwe studio valt volledig in de keuze van het bedrijf om ook meer met games te gaan doen. In augustus liet het bedrijf weten het aanbod mobiele games via Netflix te willen verdubbelen.

De studio is gevestigd in Helsinki en Marko Lastikka is aangesteld als directeur. Het is de tweede studio die Netflix in Helsinki heeft. Next Games zit namelijk ook in de Finse stad. Netflix heeft wederom voor deze stad gekozen omdat er veel talent in Finland te vinden is.

Samen met Night School Studio en Boss Fight Entertainment zullen deze vier studio’s werken aan games voor Netflix. Het gaat nog wel even duren voordat we games van de nieuwe gamestudio kunnen verwachten. Het ontwikkelen van games duurt namelijk jaren.

Lees hier meer over de Netflix Gaming

Gerelateerde artikelen over Netflix

Netflix onthult verhaalgedreven games met Netflix Stories

Netflix lanceert een nieuwe gamelijn: Netflix Stories. Deze games zijn sterk verhaalgedreven en vragen weinig snelle actie van de speler.

Netflix zet eerste stappen in gaming via tv en computer

Netflix is gestart met het testen van zijn games op TV’s en computers in Canada en het VK.

Netflix ziet forse abonneegroei na aanpak van wachtwoorddeling

Netflix ziet sterke groei in abonnees na strengere aanpak van wachtwoordfraude.

HBO Max duwt Disney+ van het podium in de VS

In de VS is HBO Max Disney+ voorbijgestreefd, maar Netflix blijft tweede. Amazon Prime Video is echter de meest populaire streamingservice.