Prijs Viaplay per direct omhoog

Gisteren brachten we het nieuws dat de abonnementskosten van Viaplay binnenkort omhoog gaan. Vandaag zien we op de website van de streamingdienst dat de kosten van het Viaplay maandabonnement per direct zijn verhoogd van € 13,99 naar € 15,99.

Sluit je een jaarabonnement af vóór 28 februari 2023, lijken de kosten voorlopig € 10,49 te blijven. De streamingdienst promoot de prijs voor het jaarabonnement als een tijdelijke aanbieding. Het kan dus goed dat vanaf 1 maart, zoals gisteren vermeld, omhoog gaat naar € 12,79 per maand.

De nieuwe prijs voor een maandabonnement is nog niet ingevoerd voor huidige klanten. Huidige klanten betalen in ieder geval bij de aankomende factuurdatum nog € 13,99 per maand. Aangezien Viaplay zelf officieel nog niks gecommuniceerd heeft over de prijsverhoging is het onbekend wanneer en of de verhoging plaatsvindt voor huidige klanten. Bij de telecomproviders gaat de prijs van een maandabonnement per 1 maart 2023 omhoog naar de € 15,99.

Prijs Viaplay omhoog

Abonnement 6 euro duurder dan introductieprijs

In maart 2022 werd de streamingdienst Viaplay in Nederland gelanceerd. Een maandabonnement was toen tijdelijk af te sluiten voor € 9,99 per maand. Deze tijdelijk prijs was geldig tot augustus 2022, waarna een abonnement € 13,99 per maand ging kosten. Binnen een jaar is het abonnement vergeleken met de introductieprijs 6 euro duurder geworden.

In Nederland is Viaplay vooral populair vanwege het hebben van de uitzendrechten van verschillende sporten. De streamingdienst biedt o.a. live de Formule 1, Engelse Premier League, Duitse Bundesliga en PDC Darten aan. Over het uitzenden van de Formule 1 stroomt het sinds de start al met klachten.

Lees hier meer over de streamingdienst Viaplay.

Gerelateerde artikelen over Viaplay

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp