Rechten Europees voetbal naar Ziggo

De Nederlandse uitzendrechten van Europees voetbal vanaf seizoen 2024/2025 zijn door één partij gekocht. De Champions League, Europa League en Conference League zijn vanaf seizoen 2024/2025 voor drie jaar via Ziggo Sport te volgen. De rechten komen over van RTL (RTL 7), Talpa Network (Veronica) en ESPN.

Reactie ZiggoSport over uitzendrechten Europees voetbal

Het is bijzonder dat één zender met de uitzendrechten van de Europese competities als de Champions League, Europa League en Conference League aan de haal gaat. Tot het seizoen 2024/2025 is de Champions League via RTL 7 en Ziggo te kijken en de Europa League en Conference League via Veronica en ESPN.

Overigens betekent het niet dat alle wedstrijden van eerder benoemde Europese competities achter de decoder verdwijnen. Wedstrijden van Nederlandse clubs zijn in ieder geval gratis voor iedereen via de Ziggo Go-app te kijken. Voor klanten van Ziggo zijn deze wedstrijden ook via kanaal 14 te zien.

Voor Ziggo Sport is dit een belangrijke stap. De beste sportcontent hoort op de grootste sportzender van Nederland, vinden we. Ons trackrecord, jarenlange partnership met de UEFA en liefde voor voetbal zorgen ervoor dat je voor UEFA clubvoetbal voortaan bij Ziggo Sport terecht kunt.
Marcel Beerthuizen, Directeur

Chris Woerts: “rechten Europees voetbal gaan voor 99,0% zeker naar Ziggo”

Tijdens het tv-programma Vandaag Inside vertelde Chris Woerts onlangs al voor 99,9% zeker te weten dat VodafoneZiggo de rechten heeft gekocht. Een argument was dat ze mis hebben gegrepen bij de uitzendrechten van Formule 1 en hierdoor content zoeken voor ZiggoSport. Door het misgrijpen van de F1 beschikt Ziggo zeer waarschijnlijk ook over een flinke portemonnee.

ZiggoSport beschikt over de uitzendrechten van de voetbalcompetities als de Spaanse Primera Division (La Liga), de Italiaanse Serie A en de Franse Ligue 1. Daarnaast haalde ze aan het begin van dit seizoen de rechten van de Turkse Süper Lig binnen.

Een andere mogelijke kandidaat van het kopen van de uitzendrechten was Viaplay. Viaplay wil zijn positie in Nederland uitbreiden, waardoor de rechten voor Europees voetbal heel interessant kunnen zijn. Daarnaast hebben ze bij het binnen halen van de Formule 1 laten zien, veel geld over te hebben voor zulke populaire competities. Eerder haalde de streamingdienst ook al de uitzendrechten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga binnen.

Een mogelijke outsider voor het binnen halen van de rechten was het Franse Canal+. Het bedrijf is Nederland aanbieder van tv-dienst via Canal Digitaal en beschikt over Film1 en Filmbox. Het bedrijf beschikt in het buitenland over diverse internationale sportrechten.

Nog meer voetbal naar ZiggoSport?

In de aankondiging van het binnenhalen van de uitzendrechten van de uitzendrechten van o.a. de Champions League wordt ook Eredivisie voetbal genoemd. Beerthuizen laat namens ZiggoVodafone weten dat het bedrijf ambitieus is om meer sport binnen te halen en dat de Nederlandse Eredivisie zeker interessant is.

Lees hier meer over de uitzendrechten van voetbal en over waar het WK voetbal live is te kijken.