Uitzendrechten Turkse Süper Lig naar Ziggo Sport

Ziggo Sport heeft de uitzendrechten van de Turkse voetbalcompetitie Süper Lig binnen gehaald. De sportzender van VodafoneZiggo verloor eerder dit jaar de uitzendrechten van de Engelse Premier League aan de streamingdienst Viaplay.

Met de voetbalwedstrijden van de Süper Lig probeert Ziggo Sport het ontstane gat bij de sportzender te vullen. In Nederland waren de afgelopen seizoenen de wedstrijden van de Turkse competitie niet te volgen. De rechten werden namelijk altijd als prijzig beschouwd.

Nederlanders die de wedstrijden wel wilde zien gebruikten nu altijd een schotelantenne via de Turkse satelliettelevisieaanbieder Digitürk. Dit weekend wordt op zondagavond om 20:40 de eerste wedstrijd uitgezonden. Deze wedstrijd gaat tussen de clubs Besiktas en Alanyspor.

Wil je weten welke voetbalcompetitie waar is te zien? Bekijk hier ons overzicht met de voetbal uitzendrechten.

Gerelateerde artikelen over live sport

Live UEFA Champions League kijken; hoever komen Feyenoord en PSV?

Live UEFA Champions League kijken via tv of online. Ontdek hier waar en hoe je de Champions League kan kijken

Live Ryder Cup 2023 kijken in Nederland

Vanaf 29 september 2023 is de Ryder Cup weer te kijken. Twaalf Europese golfers nemen het op tegen twaalf Amerikaanse golfers.

Kabelaars bekritiseren televisiedeal tussen Eredivisie en ESPN

Kabelaars geven forse kritiek op nieuwe overeenkomst tussen de Eredisivie en ESPN.

Eredivisie CV en ESPN verlengen televisiecontract tot 2030 in deal van € 750 miljoen

Eredivisie CV (ECV) en de Amerikaanse sportzender ESPN hebben een overeenkomst gesloten om hun bestaande televisiecontract, dat medio 2025 zou aflopen, te verlengen tot de zomer van 2030.