Uitzendrechten Turkse Süper Lig naar Ziggo Sport

Ziggo Sport heeft de uitzendrechten van de Turkse voetbalcompetitie Süper Lig binnen gehaald. De sportzender van VodafoneZiggo verloor eerder dit jaar de uitzendrechten van de Engelse Premier League aan de streamingdienst Viaplay.

Met de voetbalwedstrijden van de Süper Lig probeert Ziggo Sport het ontstane gat bij de sportzender te vullen. In Nederland waren de afgelopen seizoenen de wedstrijden van de Turkse competitie niet te volgen. De rechten werden namelijk altijd als prijzig beschouwd.

Nederlanders die de wedstrijden wel wilde zien gebruikten nu altijd een schotelantenne via de Turkse satelliettelevisieaanbieder Digitürk. Dit weekend wordt op zondagavond om 20:40 de eerste wedstrijd uitgezonden. Deze wedstrijd gaat tussen de clubs Besiktas en Alanyspor.

Wil je weten welke voetbalcompetitie waar is te zien? Bekijk hier ons overzicht met de voetbal uitzendrechten.

Gerelateerde artikelen over live sport

Uitzendrechten Olympische Spelen tot 2032 bij NOS en Warner Bros Discovery

Vandaag is bekendgemaakt dat European Broadcasting Union (EBU) en Warner Bros Discovery de uitzendrechten tot en met 2032 behouden.

Amazon werkt aan app voor live sport

Amazon werkt naar verluidt aan een zelfstandige app voor het kijken naar live sport.

De Major League Soccer (MLS) volgen via de MLS Season Pass op Apple TV+

Vandaag heeft de MLS het competitieprogramma voor aankomend seizoen bekendgemaakt.

‘ESPN verliest uitzendrechten Eredivisie voetbal’

Het zal wel eens kunnen dat ESPN vanaf 2025 de uitzendrechten van de Eredivisie voetbal kwijtraakt. Volgens Chris Woerts heeft Ziggo rondgebeld naar Eredivisie clubs om te melden dat ze interesse hebben in de rechten voor het uitzenden van de Eredivisie wedstrijden. Ziggo schijnt ook de samenvattingen te willen uitzenden, aldus Woerts. Eerder maakte Ziggo …

Lees meer