Premier League kijken in 2023

In 2023 zijn alle wedstrijden van de Premier League via de streamingdienst Viaplay te kijken. Wie staat aan het einde van het seizoen bovenaan? Wordt het Arsenal, Manchester City of Manchester United? Ga jij live de Premier League kijken?

Live Premier League kijken in Nederland

Sinds dit seizoen zijn alle wedstrijden van de Premier League live via Viaplay te bekijken. De streamingdienst heeft de uitzendrechten dit jaar overgenomen van de betaalzender Ziggo Sport. In

Voor het commentaar rond de wedstrijden heeft de streamingdienst de volgende analisten vastgelegd:

  • Nigel de Jong
  • Frank de Boer
  • John van ’t Schip
  • Aron Winter
  • Jaap Stam
  • Cedric van der Gun
  • Simon Cziommer

De presentatie rond de wedstrijden ligt in handen van Koen Weijland. Alle wedstrijden van de Premier League zijn live met Nederlands en/of Engels commentaar te volgen.

Manchester United - Arsenal - live premier league kijken - uitzendrechten premier league

Premier League competitie

De competitie bestaat uit 20 verschillende voetbalclubs, daardoor spelen alle teams 38 wedstrijden per jaar. De vier clubs die aan het eind van het seizoen het hoogst genoteerd staan, verdienen een ticket voor de Champions League.

Manchester United is de record kampioen van de Premier League. De voetbalclub won de Premier League namelijk 13 keer. Sinds dit seizoen heeft Manchester United een extra Nederlands tintje. De coach van de recordhouder van de Premier League is de Nederlander Erik Ten Hag.

Uiteraard wordt het ook dit seizoen spannend in de onderste regionen van de Premier League. De drie clubs die aan het eind van het seizoen de onderste plekken in stand bezetten degraderen naar de Championship. Ook de wedstrijden van de EFL Championship zijn live via de streamingdienst Viaplay te kijken. Het Engelse voetbal is dus volledig via één aanbieder te kijken.

Uitzendrechten Bundesliga en Formule 1

Viaplay focust enorm op live sport. Naast de Premier League uitzendrechten heeft de streamingdienst ook de rechten van Bundesliga in handen. De Bundesliga is de Duitse voetbalcompetitie.

Lees ook: live Bundesliga kijken

De grootste vis die Viaplay op gebied van live sport uitzendrechten heeft gevangen, is de Formule 1. Alle races van de Formule 1 zijn live te kijken via de streamingdienst.

De Premier League live kijken kan dus via Viaplay, maar alle sporten en competities hebben eigen uitzendrechten. Lees hier meer over de live sport uitzendrechten en waar je meer voetbal live kan kijken.

Live Ryder Cup 2023 kijken in Nederland

Vanaf 29 september 2023 is de Ryder Cup weer te kijken. Twaalf Europese golfers nemen het op tegen twaalf Amerikaanse golfers.

Kabelaars bekritiseren televisiedeal tussen Eredivisie en ESPN

Kabelaars geven forse kritiek op nieuwe overeenkomst tussen de Eredisivie en ESPN.

Eredivisie CV en ESPN verlengen televisiecontract tot 2030 in deal van € 750 miljoen

Eredivisie CV (ECV) en de Amerikaanse sportzender ESPN hebben een overeenkomst gesloten om hun bestaande televisiecontract, dat medio 2025 zou aflopen, te verlengen tot de zomer van 2030.

Live WK Rugby kijken op TV | Rugby World Cup 2023

Wil je de Rugby World Cup 2023 kijken vanuit Nederland of België? Ontdek de WK Rugby uitzendingen, schema, winnaars en meer.

Geschiedenis Premier League

De Premier League is in 1992 werd opgericht. Het is de hoogste voetbalklasse in Engeland en een van de meest populaire en competitieve voetbalcompetities ter wereld. Voordat de Premier League werd opgericht, bestond de hoogste voetbalklasse in Engeland uit de Football League First Division. Echter, er was ontevredenheid over de manier waarop de competitie werd geleid en er waren ook problemen met financiën en stadions.

Om deze problemen op te lossen, besloten een aantal clubs uit de First Division om af te splitsen en de Premier League op te richten. De nieuwe competitie werd geleid door een onafhankelijke organisatie en bood clubs meer financiële zekerheid en betere stadions.

Sinds de oprichting van de Premier League heeft het zich ontwikkeld tot een van de meest populaire en competitieve voetbalcompetities ter wereld. Het trekt veel internationale toptalenten en biedt fans over de hele wereld de mogelijkheid om de wedstrijden van de Premier League live te volgen.

In de loop der jaren is de Premier League sterk veranderd, maar het blijft een van de meest populaire en opwindende voetbalcompetities ter wereld. De bedragen die omgaan in de Engelse voetbalcompetitie stijgen ieder jaar mede door de komst van rijke eigenaren en verkopen van uitzendrechten voor hoge prijzen, zoals bijvoorbeeld in Nederland aan Viaplay.