SkyShowtime; de streamingdienst van ViacomCBS & Comcast

Het Amerikaanse mediabedrijf ViacomCBS en de Amerikaanse kabelmaatschappij Comcast bundelen in Europa hun krachten met de komst van de streamingdienst SkyShowtime.

In dit artikel gaan we dieper in op de streamingdienst van ViacomCBS en Comcast. Wanneer verschijnt de videodienst in Nederland? Wat zijn de maandelijkse kosten van SkyShowtime? En welke films en series zijn via de streamingdienst te bekijken?

Wat is SkyShowtime?

De streamingdienst SkyShowtime is een bundeling tussen de streamingdiensten Paramount+ en Peacock van ViacomCBS en Comcast. Deze twee bedrijven hebben besloten samen te gaan werken door samen met één streamingdienst in 20 Europese landen te verschijnen.

De twee bedrijven hebben samen de potentie om veel interessante films en series te ontwikkelen. Het mediabedrijf ViacomCBS is namelijk eigenaar van bekende bedrijven als Paramount Pictures, MTV, Nickelodeon, BET, Comedy Central en ShowTime. De kabelmaatschappij Comcast is o.a. eigenaar van NBCUniversal en Sky Limited.

De streamingdienst gaat het platform van Peacock gebruiken. Mensen die bekend zijn met deze streamingdienst zullen dus al een beetje gewend zijn met het interface.

Logo Skyshowtime - SkyShowtime aanbod - SkyShowtime kosten
Het logo van de nieuwe streamingdienst SkyShowtime

SkyShowtime aanbod

Zoals in de alinea hierboven al te lezen is, heeft de streamingdienst de potentie om veel interessante films en series aan te bieden. De streamingdienst belooft tijdens de lancering ruim tienduizend uur aan content te bieden.

Het aanbod van SkyShowtime bestaat onder meer uit films en series van de streamingdiensten Paramount+ en Peacock. Het is nog onduidelijk welke films en series naar de catalogus van de dienst in Nederland komen. Bijvoorbeeld Star Trek is exclusief beschikbaar in Amerika op Paramount+, maar in Nederland is Star Trek: Discovery via Netflix te bekijken en Star Trek: Picard bij Prime Video.

De komende maanden moet duidelijk worden wat het concrete aanbod van de nieuwe streamingdienst in Nederland wordt. Verder wil het bedrijf nieuwe films en series naar de video on demand service brengen die niet op andere platforms te zien zijn.

Kosten

Informatie over de kosten van SkyShowtime ontbreken nog.

In Amerika kost de streamingdienst Paramount+ $ 9,99 per maand of $ 99,99 per jaar. De streamingdienst Peacock biedt verschillende abonnementen, waarbij de goedkoopste versie $ 4,99 per maand kost. Voor deze prijs zitten er nog wel advertenties in de dienst en is het niet mogelijk om films en series offline te bekijken. Het duurdere abonnement kost $ 9,99 per maand en dan verdwijnen de reclames en zijn sommige films en series offline te bekijken.

Het valt te verwachten dat SkyShowtime een soort gelijke prijs gaat hebben in Europa. Een veel hogere prijs maakt de introductie op de Europese markt vermoedelijk ook veel lastiger. Wanneer er meer bekend is over de kosten van SkyShowtime is dat uiteraard hier te lezen.

Releasedatum SkyShowtime Nederland & België

De releasedatum van SkyShowtime in Nederland ligt ergens in 2022. Een exactere datum is nog niet bekend. Over een mogelijke launch in België is nog geen informatie beschikbaar. België ontbreekt namelijk op de lijst van de eerste Europese landen waar de streamingdienst van ViacomCBS en Comcast verschijnt.

SkyShowtime vergelijken - aanbod skyshowtime - kosten skyshowtime

Vergelijk video on demand diensten

Er is nog veel onduidelijk over de streamingdienst van ViacomCBS en Comcast. Zeer vermoedelijk wordt in de komende maanden meer informatie over SkyShowtime, zoals het aanbod, kosten en releasedatum, bekendgemaakt. Tot die tijd is het interessante om andere streamingdiensten, zoals o.a. Netflix, Disney+ en Prime Video met elkaar te vergelijken

Vergelijk video on demand

Veelgestelde vragen

Wat is SkyShowtime?

SkyShowtime is een streamingdienst die is ontstaan uit een samenwerking tussen mediabedrijf ViacomCBS en kabelmaatschappij Comcast.

Wanneer verschijnt SkyShowtime in Nederland?

De streamingdienst moet ergens in 2022 in Nederland verschijnen.

Wanneer verschijnt SkyShowtime in België?

Het is onduidelijk wanneer en of de streamingdienst in België verschijnt. De streamingdienst verschijnt in 2022 in 22 Europese landen. België ontbreekt echter tussen deze lijst van Europese landen.