Spotify introduceert transcripties voor podcasts

Geschatte leestijd: 2 minuten

Voor de momenten dat je geen koptelefoon bij de hand hebt maar geen aflevering wilt missen, komt Spotify met een oplossing: automatisch gegenereerde transcripties van je favoriete podcasts.

De populaire muziek- en podcast-app onthulde donderdag een nieuwe functie waarmee gebruikers tijdssynchronisaties van afleveringen kunnen lezen terwijl ze luisteren. En dat is niet de enige vernieuwing. Naast podcasttranscripties introduceert Spotify ook AI-gestuurde stemvertalingen in verschillende talen, gedeelde “Jam” afspeellijsten voor realtime luisteren met vrienden en een “daylist” die zich gedurende de dag aanpast aan je luistergewoonten.

Al deze nieuwe functies zijn bedoeld om de inhoud van Spotify toegankelijker en boeiender te maken, vooral omdat jouw aandacht voor de app zo waardevol is. De podcasttranscripties van Spotify zullen de komende weken wereldwijd beschikbaar zijn voor zowel gratis als premium gebruikers en zullen compatibel zijn met “miljoenen afleveringen”.

Wil je meelezen of ervoor zorgen dat je geen enkel woord mist? Zo gebruik je het: Wanneer je naar een podcastaflevering luistert, scroll je in het “Now Playing View” naar beneden. Daar vind je een voorbeeld van de transcriptie in actie. Tik op de rechterbovenhoek van het voorbeeld om het in volledig scherm te bekijken. Het systeem zal de woorden markeren terwijl ze worden uitgesproken, zodat je in synchronisatie kunt luisteren en lezen.

Lees hier meer over de streamingdienst Spotify.

Gerelateerde artikelen over Spotify

Bron