Spotify test in-app podcast creatie tools

Spotify is nieuwe tools aan het testen waarmee je podcasts kunt opnemen, bewerken en publiceren en dat rechtstreeks vanuit de hoofdapp van het bedrijf.

Het bedrijf introduceerde deze functie vorige maand in Nieuw-Zeeland. Hierdoor is het niet meer nodig om een aparte app te hebben – zoals Spotify-owned Anchor – om een snelle opname voor podcasts op te nemen en te publiceren.

Spotify-topman en medeoprichter van Anchor, Michael Mignano, deelde de lancering van deze functie en zei dat gebruikers hiermee een aflevering kunnen maken zonder “extra tools of hardware nodig te hebben”. Mignano trad in dienst bij het audiostreamingbedrijf nadat het in 2019 Anchor overnam.

De tweet met video gepost door Spotify Nieuw-Zeeland geeft ons een hoop ideeën over wat voor soort functies we kunnen verwachten met in-app podcast opname op Spotify. Het laat zien dat als je de functie hebt, je een +-knop ziet naast “Your Library” in de onderste balk op het startscherm. Als je daarop tikt, heb je opties om “podcast opnemen” of “een afspeellijst maken”.

Op dit moment is het niet bekend of deze tool ook beschikbaar is voor gebruikers in andere markten. Ook is onbekend hoe je toegang kunt krijgen tot analytics voor je podcast.

Het bedrijf lanceerde eerder al enkele Anchor features in de hoofd-app, zoals betaalde podcast-abonnementen en videopodcasts. Maar deze nieuwe podcast creatie tool is de meest echte Anchor’s functies tot nu toe.

Gerelateerde artikelen over Spotify

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp