Samsung Gaming Hub gaat vandaag live met Twitch, Xbox Game Pass en meer

De Samsung Gaming Hub is sinds vandaag beschikbaar op Samsung smart TV’s en smart monitors uit 2022. De Gaming Hub bevat integraties met veel verschillende gamediensten. 

Cloud gaming

Amazon voegt de twee diensten Twitch en Luna toe. Twitch is vanaf vandaag beschikbaar, terwijl Amazon Luna binnenkort beschikbaar wordt in de landen waar de gamestreamingdienst actief is. 

Gamers zullen nu ook toegang hebben tot Xbox Game Pass, evenals tot NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia en het Nederlandse Utomik. Samsung is van plan om op een later tijdstip details vrij te geven over de uitrol van de gaming hub naar oudere Samsung smart tv-modellen, zo bevestigde een woordvoerder van Samsung aan Engadget.

Voor degenen die niet bekend zijn met de Samsung Gaming Hub. De hub biedt spelers toegang tot de belangrijkste cloud gaming-diensten op hun smart tv, waarna alleen nog Bluetooth-controller nodig is. Door deze techniek is het bezit van een gameconsole niet meer nodig. Apps voor zowel Spotify als YouTube zijn ook in de gaming hub te vinden.

Nieuwe partnerschappen

Samsung zegt van plan te zijn om in de toekomst nog meer gaming-gerichte content te leveren, inclusief nieuwe partnerschappen.

“Dankzij de groeiende partnerschappen met toonaangevende gamestreamingdiensten en door experts samengestelde aanbevelingen, kunnen spelers gemakkelijk games zoeken en ontdekken uit het grootste aanbod, ongeacht het platform”
Won-Jin Lee, president van Samsung’s Service Business Team

Het lijkt een natuurlijke weg voor Samsung om de gaming-gemeenschap verder te omarmen. Smart tv’s zijn namelijk bijna een noodzaak geworden in gaming. Vorig jaar kondigde Microsoft aan dat het zou gaan samenwerken met wereldwijde tv-fabrikanten om Xbox rechtstreeks te integreren in smart-tv’s via een Xbox with Game Pass-app.