Nieuws

Spotify test in-app podcast creatie tools

Spotify is nieuwe tools aan het testen waarmee je podcasts kunt opnemen, bewerken en publiceren en dat rechtstreeks vanuit de hoofdapp van het bedrijf.

Het bedrijf introduceerde deze functie vorige maand in Nieuw-Zeeland. Hierdoor is het niet meer nodig om een aparte app te hebben – zoals Spotify-owned Anchor – om een snelle opname voor podcasts op te nemen en te publiceren.

Spotify-topman en medeoprichter van Anchor, Michael Mignano, deelde de lancering van deze functie en zei dat gebruikers hiermee een aflevering kunnen maken zonder “extra tools of hardware nodig te hebben”. Mignano trad in dienst bij het audiostreamingbedrijf nadat het in 2019 Anchor overnam.

De tweet met video gepost door Spotify Nieuw-Zeeland geeft ons een hoop ideeën over wat voor soort functies we kunnen verwachten met in-app podcast opname op Spotify. Het laat zien dat als je de functie hebt, je een +-knop ziet naast “Your Library” in de onderste balk op het startscherm. Als je daarop tikt, heb je opties om “podcast opnemen” of “een afspeellijst maken”.

Op dit moment is het niet bekend of deze tool ook beschikbaar is voor gebruikers in andere markten. Ook is onbekend hoe je toegang kunt krijgen tot analytics voor je podcast.

Het bedrijf lanceerde eerder al enkele Anchor features in de hoofd-app, zoals betaalde podcast-abonnementen en videopodcasts. Maar deze nieuwe podcast creatie tool is de meest echte Anchor’s functies tot nu toe.

Gerelateerde artikelen over Spotify

Jelco Haverkamp

   

Nieuwste artikelen

‘ESPN verliest uitzendrechten Eredivisie voetbal’

Het zal wel eens kunnen dat ESPN vanaf 2025 de uitzendrechten van de Eredivisie voetbal…

4 dagen geleden

Gaat de overname Activision Blizzard door Microsoft nog door?

De overname van Activision Blizzard door Microsoft lijkt gevaar in. Amerikaanse toezichthouder overweegt een rechtszaak.

7 dagen geleden

Disney ontslaat CEO en haalt oude CEO terug

The Walt Disney Group heeft de CEO Bob Chapek uit zijn functie gezet en vervangen…

7 dagen geleden

Lineair kanaal Viaplay Xtra langer beschikbaar bij Ziggo en KPN

Viaplay heeft bekendgemaakt dat het lineaire kanaal Viaplay Xtra langer beschikbaar is bij Ziggo, KPN,…

2 weken geleden

Netflix rolt functie uit om account op meerdere apparaten te beheren

Netflix heeft een nieuwe functie toegevoegd, waarmee een abonnee makkelijker kan beheren via welke apparaten…

2 weken geleden

Gratis Apple TV+ & Apple Music bij Xbox Game Pass

Microsoft heeft een nieuwe extra aan Xbox Game Pass Ultimate toegevoegd, namelijk een gratis proefperiode…

2 weken geleden

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt.

Lees meer