Tweede Kamer uit zorgen om aanschaf uitzendrechten Europees voetbal door Ziggo Sport

Meerdere politici in de Tweede Kamer hebben hun zorgen geuit over de aanschaf van de uitzendrechten van Europees voetbal door VodafoneZiggo. Vanaf het seizoen 2024/2025 zijn voor drie jaar de wedstrijden van de Champions League, Europa League en de Conference League via Ziggo Sport te zien.

Kamerleden van de partijen PvdA, SP en Gouden zijn bezorgd. Mohammed Mohandis vindt dat het hebben van alle uitzendrechten door één partij een drempel op werpt. Kwint van de SP is vooral bezorgd over het feit dat mogelijk drie à vier miljoen worden uitgesloten. De Haan van Goud noemt het zelfs idioot. Ze vindt dat het te moeilijk wordt voor mensen die minder digitaal vaardig zijn.

Gunay Uslu, staatssecretaris van media, is volgens het Algemeen Dagblad aan het uitzoeken of de nieuwe plannen van VodafoneZiggo in strijd is met de Mediawet. Volgens deze wet moeten sportwedstrijden met een aanmerkelijk belang via een open televisiekanaal te zien zijn.

Wedstrijden van Nederlandse clubs blijven ook bij Ziggo Sport gratis toegankelijk voor iedereen in Nederland. De wedstrijden zijn allemaal te zien via de Ziggo GO-app en voor Ziggo-klanten ook via kanaal 14.

Vanaf 20 november start het Wereldkampioenschap voetbal. Bekijk hier waar je live het WK kan volgen. Ook hebben we een volledig overzicht van uitzendrechten van alle voetbalcompetities.