Viaplay wordt de thuishaven voor Engels voetbal

Het was al bekend dat de Engelse Premier League van augustus 2022 via Viaplay te volgen is. Vandaag is bekendgemaakt dat ook de wedstrijden van de ELF Sky Bet Championship en Carabao Cup exclusief via de streamingdienst te bekijken zijn in Nederland.

Viaplay dé plek voor Engels voetbal

Door het binnenhalen van deze nieuwe uitzendrechten, lijkt Viaplay echt de thuishaven te worden voor het volgen van Engels voetbal. Ondanks dat de Championship het tweede niveau van Engeland is, is het de op drie na meest bekeken voetbalcompetitie in Europa.

Zoals eerder beschreven heeft de streamingdienst ook de uitzendrechten van de Carabao Cup gekocht. Het bekertoernooi droeg eerder de naam League Cup. Aan de Carabao Cup doen 92 Engelse voetbalteams mee, waarbij de winnaar een plek bemachtigd voor de UEFA Europa Conference League. Afgelopen jaar won Liverpool de beker van de Carabao Cup.

Sportfans overal ter wereld weten dat er niets boven Engels voetbal gaat. De mix van vaardigheden, passie, traditie en onvoorspelbaarheid maakt het een winnaar, zowel op als naast het veld. Viaplay heeft al Premier League rechten in negen landen. Het veiligstellen van het EFL Championship en de Carabao Cup in dit langetermijn partnerschap betekent dat we fans veel waarde kunnen bieden als de thuisbasis van het Engelse voetbal, allemaal op één platform van wereldklasse.

Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer

Viaplay zal commentaar in de lokale taal en studioprogramma’s bieden voor geselecteerde wedstrijden van het EFL Championship en de Carabao Cup. Hoe dit in Nederland precies vorm gaat krijgen, is nog onbekend.

Lees meer over het aanbod, kosten, abonnement van Viaplay.

Meer live voetbal kijken

Alle voetbalcompetities over de wereld zijn via verschillende zenders en streamingdiensten te volgen. Om hier overzicht in te krijgen, hebben wij een vergelijker gemaakt met de populairste voetbalcompetities, zoals de Premier League, Bundesliga, Primera Division en de Eredivisie.

Bekijk hier waar je live voetbal kan kijken.