Apple cloud gaming; wat kunnen we verwachten?

Het lijkt erop dat Apple ook werkt aan een cloud gaming service. Er is namelijk een patent van Apple opgedoken, waarin verwezen wordt naar een techniek voor cloud gaming. De patent werd al in februari 2020 aangevraagd, maar kwam pas in augustus 2020 naar buiten.

Cloud gaming Apple via 5G

De techniek die in de patent genoemd wordt gaat over een manier van streamen van games via een 5G-verbinding. Door het patent lijkt het erop dat de dienst zich gaat focussen op cloud gaming via 5G.

In het patent is namelijk te lezen dat cloud gaming via 5G niet altijd optimaal werkt. Apple werkt aan manier om de snelheid, input en algemene prestaties te verbeteren.

Apple blokkeert concurrent gamestreamingdiensten

In augustus maakte Microsoft bekend dat Apple hun gamestreamingdienst Project xCloud niet toelaat tot iOS. Project xCloud is volgens Apple in strijd met richtlijnen van iOS.

Eerder blokkeerde Apple ook al andere streamingdiensten zoals Google Stadia en Nvidia Gefore Now. Apple geeft als reden aan dat zij de content die gestreamd wordt via deze diensten niet kan controleren. Dit is verplicht om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van Apple.

Apple veranderde eind september haar richtlijnen, waardoor een er kleine opening is voor concurrent gamestreamingdiensten. Microsoft is echter nog niet tevreden met de veranderingen.

Sommige mensen zeggen dat de mogelijke komst van de cloud gaming service van Apple zelf een belangrijkere reden is voor het moeilijk maken of blokeren van deze diensten. Door deze richtlijnen heeft Apple’s cloud gaming dienst nagenoeg geen concurrentie op de platformen van Apple.

Apple Cloudgaming - Apple Cloud Gaming - Apple gaming - Apple Gamestreamingdienst

Releasedatum Apple cloud gaming

Naast enkele geruchten en de onthulling van het patent, ontbreekt meer informatie over de gamestreamingdienst van Apple. Totdat Apple zelf meer informatie bekendmaakt, is het onduidelijk wanneer wij de streamingdienst op de markt komt.

Apple bevindt zich al wel in de gaming markt. Voor een vast bedrag per maand is het namelijk al via Apple Arcade mogelijk om geselecteerde games te spelen op een iOS-apparaat.

Vergelijk cloud gaming service

Het is uiteraard nog onmogelijk om de cloud gaming service van Apple te vergelijken met andere aanbieders op de markt. Tot die tijd is het al wel mogelijk om andere gamestreamingdiensten te vergelijken.

Vergelijk cloud gaming services